Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείων Άμυνας Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης συναντήθηκε σήμερα στο Λονδίνο με τον ομόλογό του κ. Gavin Williamson, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο Υπουργών υπογράφηκε Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου για την ενίσχυση της Αμυντικής Συνεργασίας και Συνεργασίας Ασφάλειας, γεγονός που δεικνύει την κοινή βούληση των δύο χωρών για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεών τους στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με πιθανούς τρόπους για περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα ασφάλειας και άμυνας. O κύριος Αγγελίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ύπατο Αρμοστή και τον Ακόλουθο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Διευθυντή του Επιτελείου του, τη Διπλωματική του Σύμβουλο και από επιτελείς του Υπουργείου Άμυνας, κατά την παραμονή του στο Λονδίνο συναντήθηκε με τον Υπουργό Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων και Βετεράνων του ΗΒ  Tobias Ellwood και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών του Βρετανικού Κοινοβουλίου Julian Lewis. Επίσης, επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του ΗΒ και το Βασιλικό Ινστιτούτο Μελετών σε θέματα ασφάλειας και άμυνας “RUSI”, όπου και πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ο ρόλος της ΚΔ στις προκλήσεις ασφαλείας και την αντιμετώπιση των νέων απειλών στην Ανατολική Μεσόγειο». Ο  Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε, επίσης, με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας καθώς και με εκπροσώπους της κυπριακής παροικίας.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:26

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε κοινή δήλωση 7 σελίδων, με αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο
19:37
Το 45% των Ρώσων αντιμετωπίζει αρνητικά την ΕE, ενώ το 66% θεωρεί τις ΗΠΑ «μη φιλική χώρα»
19:15
Πάνω από 30 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά Covid στο Ην. Βασίλειο
18:33
Τερματισμός περιόδου υποβολής ενστάσεων για το Ειδικό Σχέδιο Κρατικής Χορηγίας σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους
18:30
Σε νέο υψηλότερο επίπεδο εντός 2021 έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ, αύξηση κερδών έτους στο 15%
18:22
Ελλάδα - Κορονοϊός: 835 νέα κρούσματα, 22 θάνατοι
18:04
Αμερικανική έρευνα: Το κοινό κρυολόγημα καταπολεμά την Covid-19, ενεργοποιώντας ιντεφερόνες
17:55
Εμπορική συμφωνία μεταξύ Ην. Βασιλείου και Αυστραλίας
17:43
Περίπατος για την Εθνική απέναντι στην Ανδόρα
17:38
Η Βουλή καλείται να εγκρίνει 22 νομοθετήματα μέχρι τέλος του 2021 για το Ταμείο Ανάκαμψης
17:28
Υπό ελέγχο η πυρκαγιά σε περιοχή των Κελοκεδάρων
17:10
Ικανοποίηση ΕΕ από τα αποτελέσματα της Συνόδου με τις ΗΠΑ
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand