Με εντάσεις και διακοπές η βουλή συζήτησε το πόρισμα για το συνεργατισμό

Το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για το Συνεργατισμό, συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η μαραθώνια συνεδρίαση, η οποία σημαδεύτηκε από εντάσεις, διακόπηκε στις τρεις το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 19 Απριλίου, με δίλεπτες τοποθετήσεις των κομμάτων.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε ότι σέβεται το πόρισμα και εάν υπάρξουν ποινικές ή αστικές ευθύνες, οι αρμόδιοι πρέπει να επιτελέσουν με αυστηρότητα το έργο τους. Ο ΔΗΣΥ, ανέφερε ο κύριος Νεοφύτου, δεν θα βρεθεί έξω από δικαστικές αίθουσες εάν υπάρξουν καταδίκες ούτε θα μιλά για πολιτικές διώξεις.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, έκανε λόγο για εθισμό στο ψέμα από τους κυβερνώντες με επιλεκτικές διαρροές δανείων βουλευτών. Επέκρινε τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος όπως ανέφερε, είχε την ευθύνη για τα όσα τεκταίνονταν στην Συνεργατική Τράπεζα. Οι ευθύνες του, είπε, δεν περιορίζονται μόνο στην επιλογή ατόμων, αλλά είχε και ο ίδιος λόγο στον τρόπο λειτουργίας του Συνεργατισμού. Έστρεψε τα πυρά του και εναντίον του προέδρου Αναστασιάδης, αναφέροντας ότι ήταν ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι παραπλάνησε δύο φορές την Βουλή, το 2013 και το 2015 και υπενθύμισε δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε ότι ο Συνεργατισμός έχει μετατραπεί πλέον σε κανονική τράπεζα και πως έχει κερδίσει το στοίχημα. Ανέφερε, ότι κάπως άδικα η ευθύνη προσωποποιήθηκε στο Χάρη Γεωργιάδη, γιατί ευθύνη έχει ολόκληρη η Κυβέρνηση και η διοίκηση του Συνεργατισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι κατάλογοι με τις διαγραφές δανείων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων ή και σωματείων, συνδεδεμένων με κόμματα.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ανέφερε ότι η μη ανάληψη ευθύνης είναι αναμενόμενη, αφού αποτελεί παγιωμένη πολιτική κουλτούρα.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη, Μιχάλης Γιωργάλλας έκαμε λόγο για ελλείψεις οι οποίες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, υπέδειξε ότι αυτοί που ανέλαβαν να διασώσουν το Συνεργατισμό, βόλεψαν τη δική τους τσέπη.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου κατήγγειλε ότι ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, έστησαν ένα μεγάλο φαγοπότι στις πλάτες των πολιτών, ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής, Άννα Θεολόγου, κατηγόρησε τον Υπουργό Οικονομικών για έλλειψη ταπεινότητας και ηθικής.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο, Παναγιώτης Καπαρής- βουλή 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:26

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.