Συνέδριο ΠΑΣΥΔΥ: Αναστασιάδης Vs Χατζηπέτρου

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εφεσιβάλει την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, η οποία έκρινε ότι ήταν αντισυνταγματικές οι αποκοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Μιλώντας στο 56ο ετήσιο συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι οι συγκεκριμένες αποκοπές ήταν αναγκαίες προκειμένου να αποφευχθούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.
Εξέφρασε, επίσης, σεβασμό για όσους προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Ωστόσο είπε πως όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, το 2013, τα ρευστά έφθαναν για ένα μήνα.
Έπρεπε, είπε ο Πρόεδρος, να ληφθούν μέτρα, όχι μόνο για τους δημόσιους υπάλληλους, αλλά και για όσους έφεραν την κύρια ευθύνη, όπως ήταν οι τράπεζες.
Δήλωσε ότι, μέσα από τα μέτρα, έγινε κατορθωτό σταδιακά να ανακάμψει η οικονομία της χώρας, να καταγράφονται ρυθμοί ανάπτυξης και να αποκαθίσταται τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Γ. Χατζηπέτρου

Σεβασμό στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, ζήτησε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, κατά τη δική του τοποθέτηση στο συνέδριο.
Τονίζοντας ότι αισθάνεται δικαιωμένος από την απόφαση, είπε πως, αντί να ληφθούν μέτρα για να βελτιωθεί το τραπεζικό σύστημα, έγιναν περικοπές στο δημόσιο κάτι που ήταν αντισυνταγματικό και για το οποίο προειδοποιούσε ο πρώην Γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας.
Ο κύριος Χατζηπέτρου, ανέφερε ότι οι ακυρωτικές αποφάσεις έπρεπε να είναι αναμενόμενες και ότι κάποιοι σπέρνουν τον τρόμο πως πρόκειται για βόμβα 5 δισεκατομμυρίων.
Αντί, κατέληξε,  να διαμαρτύρονται όσοι τους αποκόπηκαν άδικα οι μισθοί, διαμαρτύρεται η κυβέρνηση.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:27

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.