Αρχίζει την Τετάρτη η διαδικασία εγγραφής των δικαιούχων στο Γενικό Σύστημα Υγείας

Από την Τετάρτη θα είναι αναρτημένος στο ηλεκτρονικό σύστημα και ο κατάλογος των προσωπικών ιατρών που έχουν συμβεβληθεί με το ΓεΣΥ, για να μπορούν να επιλέξουν οι πολίτες, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στο τρίτο, ο κύριος Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ηλεκτρονική εγγραφή των δικαιούχων αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση και πρόκειται για πρωτοποριακό σύστημα. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ωστόσο ότι αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στο αρχικό στάδιο εγγραφής δικαιούχων, διαβεβαιώνοντας ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση για αντιμετώπισή τους. 

Είπε ότι το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΥ θα λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, για καθοδήγηση των πολιτών. Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 370 προσωπικοί γιατροί, εκ των οποίων οι 170 έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια συμμετοχής στο ΓεΣΥ. Ο αριθμός των παιδιάτρων αναμένεται να φθάσει τους 70 από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι αλλάζουν τα δεδομένα για όσους έχουν συμβόλαια ιδιωτικής ασφάλισης, ο κύριος Παπακωνσταντίνου είπε ότι ισως κάποιοι να κυκλοφορούν φήμες για να δυσκολέψουν όσους βρίσκονται στη διαδικασία λήψης απόφασης για συμμετοχή στο Σύστημα. 

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Ανδρέας Αθανασιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει κάτι για όσους έχουν ιδιωτική ασφάλιση.
Είπε ότι οι εταιρείες θα εξακολουθήσουν να τιμούν τα συμβόλαια με τους πελάτες τους και όταν εφαρμοστεί το ΓεΣΥ, θα εξεταστεί και η δυνατότητα να προσφερθούν επιπρόσθετα ασφαλιστικά προϊόντα.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, από τη Μεγάλη Τετάρτη, θα μπορούν να εγγράφονται στο Μητρώο Δικαιούχων και σε κατάλογο προσωπικού ιατρού για ενήλικες, όσοι πολίτες έχουν συμπληρώσει το δέκατο-πέμπτο έτος της ηλικίας τους.
Από τη Δευτέρα, έξι Μαΐου, θα αρχίσει η εγγραφή δικαιούχων μέχρι τη συμπλήρωση του δεκάτου-ογδόου έτους της ηλικίας τους, στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓεΣΥ και σε κατάλογο παιδιάτρου.
Η αίτηση για εγγραφή θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της Πύλης Δικαιούχων, από την ιστοσελίδα του ΟΑΥ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gesy.org.cy

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο


Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:02

Τελευταιες Ειδησεις

20 Οκτωβρίου
Αποχωρεί από την Μπούντεσμπανκ ο Γενς Βάιντμαν μετά από 10 χρόνια υπηρεσίας
14:15
Δεν ήταν στην ατζέντα Sharma ο διορισμός απεσταλμένου ΗΕ, έδωσε περαιτέρω επεξηγήσεις για βρετανικές ιδέες
14:07
Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα εκφράζει ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό νεογνών στη ΜΕΝΝ του Μακάρειου
13:43
Ιρακινός υπ. Πετρελαίου: Το πετρέλαιο μπορεί να φθάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι
13:35
Πρεμιέρα έκανε το βραβευμένο θεατρικό έργο “Το Ρόδο της Δαμασκού”
13:32
Στις 27 Οκτωβρίου η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής θα συζητήσει το θέμα των «Πανδώρα Πέιπερ»
13:13
Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο κτίριο διοίκησης της Προεδρίας
13:10
Λεμεσός: Κλάπηκαν δεκάδες χιλιάδες σφαίρες και φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
13:10
Κυρ. Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ιταλία ζητούν κοινή αγορά φυσικού αερίου από την EE
12:56
Ποσοστό 3,5% μεταξύ των 2.500 νέων δικηγόρων δέχθηκε σωματική βία ή απειλή
12:53
Σημαντικές αναμετρήσεις στο αποψινό πρόγραμμα του τσάμπιονς λιγκ
12:49
Σπουδαίες νίκες για Λίβερπουλ και Άγιαξ-Ανατροπή για την Παρί
12:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand