Αρχίζει την Τετάρτη η διαδικασία εγγραφής των δικαιούχων στο Γενικό Σύστημα Υγείας

Από την Τετάρτη θα είναι αναρτημένος στο ηλεκτρονικό σύστημα και ο κατάλογος των προσωπικών ιατρών που έχουν συμβεβληθεί με το ΓεΣΥ, για να μπορούν να επιλέξουν οι πολίτες, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στο τρίτο, ο κύριος Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ηλεκτρονική εγγραφή των δικαιούχων αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση και πρόκειται για πρωτοποριακό σύστημα. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ωστόσο ότι αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στο αρχικό στάδιο εγγραφής δικαιούχων, διαβεβαιώνοντας ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση για αντιμετώπισή τους. 

Είπε ότι το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΥ θα λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, για καθοδήγηση των πολιτών. Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 370 προσωπικοί γιατροί, εκ των οποίων οι 170 έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια συμμετοχής στο ΓεΣΥ. Ο αριθμός των παιδιάτρων αναμένεται να φθάσει τους 70 από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι αλλάζουν τα δεδομένα για όσους έχουν συμβόλαια ιδιωτικής ασφάλισης, ο κύριος Παπακωνσταντίνου είπε ότι ισως κάποιοι να κυκλοφορούν φήμες για να δυσκολέψουν όσους βρίσκονται στη διαδικασία λήψης απόφασης για συμμετοχή στο Σύστημα. 

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Ανδρέας Αθανασιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει κάτι για όσους έχουν ιδιωτική ασφάλιση.
Είπε ότι οι εταιρείες θα εξακολουθήσουν να τιμούν τα συμβόλαια με τους πελάτες τους και όταν εφαρμοστεί το ΓεΣΥ, θα εξεταστεί και η δυνατότητα να προσφερθούν επιπρόσθετα ασφαλιστικά προϊόντα.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, από τη Μεγάλη Τετάρτη, θα μπορούν να εγγράφονται στο Μητρώο Δικαιούχων και σε κατάλογο προσωπικού ιατρού για ενήλικες, όσοι πολίτες έχουν συμπληρώσει το δέκατο-πέμπτο έτος της ηλικίας τους.
Από τη Δευτέρα, έξι Μαΐου, θα αρχίσει η εγγραφή δικαιούχων μέχρι τη συμπλήρωση του δεκάτου-ογδόου έτους της ηλικίας τους, στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓεΣΥ και σε κατάλογο παιδιάτρου.
Η αίτηση για εγγραφή θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της Πύλης Δικαιούχων, από την ιστοσελίδα του ΟΑΥ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gesy.org.cy

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο


Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:02

Τελευταιες Ειδησεις

25 Οκτωβρίου
Πώς η Πορτογαλία έκανε τον κορoνοϊό ενδημικό-Τα ποσοστά εμβολιασμού και η επιστροφή στην κανονικότητα
19:16
Σε δύο δείγματα από 279 εντοπίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα+
18:46
Ηνωμένα Έθνη και Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν την άμεση απελευθέρωση των πολιτικών αξιωματούχων του Σουδάν
18:16
Ελλάδα-κορονοϊός:3.937 νέα κρούσματα, 354 διασωληνωμένοι, 54 νέοι θάνατοι
18:01
Ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο κοντά στην Αθήνα
17:53
Ανώτατο όριο δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% και χρέους στο 100% του ΑΕΠ, προτείνει ο ESM
17:43
Ισπανία – Νεκρό παιδί πάνω σε πλεούμενο με μετανάστες
17:23
Στάνο: Θεωρούμε σοβαρό το ζήτημα με τους 10 πρέσβεις στην Τουρκία-Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις
17:12
Έκκληση προς όλους να συμβάλουν στο σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο του Ραδιομαραθωνίου, απηύθυνε η Πρώτη Κυρία
16:58
Διμερή συμφωνία-πλαίσιο υπέγραψαν στο Foreign Office οι Υπ. Εξωτερικών Ελλάδας και Ην. Βασιλείου
16:34
Σε λειτουργία το σύστημα διαπραγμάτευσης στο ΧΑΚ
16:18
Πέραν των 490 παραβάσεων ανίχνευσε μέχρι τις 11 το πρωί το σύστημα φωτοεπισήμανσης
16:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand