"Light it Up Blue"- τα κτίρια βάφτηκαν μπλε

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η πολιτεία ένωσε τις δυνάμεις της με τον οργανισμό Autism Speaks, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό και την παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης "Light it Up Blue", φωτίζοντας με μπλέ χρώμα σημαντικά κτίρια μνημεία και μουσεία της Κύπρου.

Εκτός από τα Υπουργεία και Δημαρχεία φωτίστηκαν το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λεμεσού, τα Κάστρα Πάφου, Λεμεσού, Κολοσσίου και Λάρνακας, η Μεσαιωνική Αγρέπαυλη Κουκλιών και οι αρχαιολογικοί χώροι Χοιροκοιτίας και Αμαθούντας.

Σε ανακοίνωση του το τμήμα αρχαιοτήτων αναφέρει ότι τα μνημεία και τα μουσεία, μέσα από την προσπάθεια αυτή, συντάσσονται δίπλα σε μνημεία μεγάλης πολιτιστικής αξίας ανά το παγκόσμιο, τα οποία επίσης συμμετέχουν στην εκστρατεία της μπλε φωταγώγησης, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας ως προς τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα που εντάσσονται στο φάσμα του Αυτισμού και οι οικογένειές τους.

Τονίζεται με τον τρόπο αυτό η ανάγκη διασφάλισης φροντίδας και συνεχούς εκπαίδευσης, αλλά και το δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Το όραμα του Τμήματος Αρχαιοτήτων, όπως αντικατοπτρίζεται μέσα από τη συμβολή του σε αυτή τη δράση, είναι να μπορούν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες να απολαμβάνουν τον πολιτισμό μας, ο οποίος ανήκει σε ολόκληρη την κοινωνία.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί ζωντανό πυρήνα της κοινωνίας μας και μόνο μέσα από την προστασία της θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις αξίες εκείνες που είναι αναγκαίες για μια κοινωνία με συνοχή, βασισμένη σε πανανθρώπινα ιδεώδη και αρχές, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα στους αιώνες.

Τα μνημεία και τα μουσεία μας, μέσα από τις μπλε αχτίδες μεταφέρουν ουσιαστικά το μήνυμα της ελπίδας για αλλαγή και βιώσιμη ανάπτυξη, που θα στηρίζονται πρωτίστως πάνω στην αγάπη για τον συνάνθρωπό μας!

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:27

Τελευταιες Ειδησεις

19 Οκτωβρίου
Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Πρέσβη της Γαλλίας
21:53
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ λιγότερο από 24 ώρες μετά τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ επιτίθεται στον εκλιπόντα
21:50
Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιό του για μια πράσινη επανάσταση
21:19
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανεκκινεί επίσημα τον δημόσιο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης
21:00
Τουρκία: Έντονος εκνευρισμός προκάλεσε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου
20:41
Ανασταστασιάδης - Μητσοτάκης συντονίστηκαν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
20:21
Φώτης Φωτίου : Ζητά ανασκαφή χώρου στην Αμμόχωστο όπου φέρονται να είναι θαμμένοι Ελληνοκύπριοι
20:11
Γερμανία: Ξεκινούν την Πέμπτη το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
19:57
Κύπρος: 181 νέα κρούσματα
19:40
Ινδία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις
19:13
Βαρχέλι: Αποκλιμάκωση από την Τουρκία αλλά οι λόγοι που διατηρούν στάσιμη την ενταξιακή διαδικασία παραμένουν
19:11
ΑΚΕΛ :Αν ήταν για τις τράπεζες θα είχαν ήδη έτοιμα νομοσχέδια
18:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand