ΕΜΕΛ Eργαζόμενοι:Επ' αόριστον απεργία μέχρι πλήρη ικανοποίηση αιτημάτων

Ακόμη και με καταβολή του μισθού Μαρτίου δεν πρόκειται να αναστείλουν την επ` αόριστον απεργία που άρχισαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) οι οποίοι ξεκαθαρίζουν πως θα πρέπει να ικανοποιηθεί και το αίτημα τους για επαναφορά όλων των ωφελημάτων που τους αποκόπηκαν το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το πρωί οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στο σταθμό μετεπιβίβασης, στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχαν ενημέρωσης από τους συντεχνιακούς της ΣΕΚ και ΠΕΟ για τις εξελίξεις και που, όπως σημειώνουν, δεν επιτρέπουν παρά τη συνέχιση της επ` αόριστον απεργίας.

Σε δηλώσεις του, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, Γιάννης Τσουρής, ανέφερε πως "για άλλη μια φορά είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι, με απεργιακά μέτρα, να διεκδικούμε τα αυτονόητα", προσθέτοντας ότι "αυτή τη φορά, εκτός από τον μισθό Μαρτίου, ο οποίος δεν έχει καταβληθεί, προστέθηκε και η χρονίζουσα εκκρεμότητα της επιστροφής των παραχωρήσεων που απορρέουν από τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων".

Είμαστε αποφασισμένοι, τόνισε ο κ.Τσουρής, " να τραβήξουμε τον αγώνα μέχρι τέλους, ωσότου λυθεί οριστικά το συγκεκριμένο πρόβλημα", ενώ ερωτηθείς γιατί στη Λεμεσό δεν υπήρξε επίλυση του θέματος της μισθοδοσίας, όπως στη Λευκωσία και στη Λάρνακα, ανέφερε πως "στη Λεμεσό η φύση των προβλημάτων είναι πιο πολύπλοκη και χρονολογείται και γι αυτό το λόγο δεν κατέστη δυνατό, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, να έχουμε τουλάχιστον ενώπιον μας μια πρόταση για να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε άρση των απεργιακών μέτρων".

Από την πλευρά του, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, Χρίστος Χριστοφή, ανέφερε ότι συντεχνίες και εργαζόμενοι θα αξιολογήσουν την όποια πρόταση τεθεί ενώπιον τους, αλλά επί του παρόντος "ναι, θα συνεχιστεί η επ` απόριστον απεργία".

Ο κ.Χριστοφή υπενθύμισε πως την περασμένη εβδομάδα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΜΕΛ απέρριψε την κατ` αρχήν συμφωνία για επιστροφή μέρους των παραχωρήσεων που έγιναν το 2014 και πως "από τότε είχαμε ενημερώσει την εταιρεία και το Υπουργείο ότι πρέπει να επιστραφούν όλες οι αποκοπές και έκτοτε δεν έχουμε κάτι άλλο, γιατί προέκυψε και το πρόβλημα μη καταβολής του μισθού".

Εμείς, κατέληξε, "έχουμε ενημερώσει την εταιρεία ότι και καταβολή του μισθού να γίνει, θα συνεχίσουμε την επ` αόριστον απεργία μέχρι να ικανοποιηθεί και το δεύτερο ζήτημα (επιστροφή αποκοπών 2014)".

Πηγή: KYΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:28

Τελευταιες Ειδησεις

15 Οκτωβρίου
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αμερικανικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να παραβιάσει τα χωρικά της ύδατα
21:52
Εκτοξεύτηκε η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή για τον διαστημικό σταθμό Tiangong
21:51
ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναρρώνει στο νοσοκομείο από μια λοίμωξη
21:49
Υπό την αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τ η δολοφονία του Βρετανού βουλευτή σερ Ντέιβιντ Έιμες
21:07
Σύστημα πληρωμών στο μετρό της Μόσχας με βάση αναγνώριση προσώπου
20:36
Την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε ΕΕ και Κύπρο, συζήτησε η Γιόχανσον στην Τουρκία
20:32
142 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Παρασκευή, κανένας θάνατος
19:57
Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ-Ελλάδας για τον στρατηγικό διάλογο, αναφορά και σε Κύπρο
19:29
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε στην ΕΕ το Σχέδιο Δημοσιονομικού Προγράμματος 2022
18:57
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τάλα
18:31
Κέρδη παρουσίασε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία πτώση
18:28
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Τάλα, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand