2 Απριλίου: Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε στις 2 Απριλίου μετά απόσχετικήαπόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνώντο 2007.

Στην ΕΕ το 0,6% του πληθυσμού ενδέχεται να επηρεάζεται από διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Τα άτομα με αυτισμό αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία τους με άλλους, οι οποίες μπορεί να είναι ελαφριάς μορφής (όπως το σύνδρομο Asperger) αλλά και να επιφέρουν μορφή αναπηρίας. Συνήθως ο αυτισμός εμφανίζεται κατά την πρώιμη παιδική ηλικία και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον κοινωνικό, επαγγελματικό ή άλλο σημαντικό τομέα της καθημερινής ζωής.

Η ΕΕ συμπληρώνει τις εθνικές πολιτικές, ούτως ώστε να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτισμό. Προκειμένου να βελτιωθεί τόσο η διάγνωση όσο και η θεραπεία της πάθησης αυτής, η ΕΕ έχει χρηματοδοτήσει έρευνα σχετικά με νέες θεραπευτικές αγωγές, παρέχοντας τη μεγαλύτερη ενιαία επιχορήγηση για τον αυτισμό στον κόσμο, μεταξύ άλλων με πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ από την Πρωτοβουλία για Καινοτόμα Φάρμακα της ΕΕ. Επίσης, η ΕΕ στηρίζει ένα έργο στο πλαίσιο του οποίου μελετώνται η διάγνωση, οι παρεμβάσεις και οι τρόποι βελτίωσης της φροντίδας και στήριξης των ασθενών, με χρηματοδότηση άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα χρηματοδότησε ένα ευρύ δίκτυο για τη διερεύνηση των διαταραχών της ανάπτυξης του εγκεφάλου κατά τα πρώτα στάδια της ζωής που οδηγούν στην εμφάνιση αυτισμού και για την κατάρτιση νέων ερευνητών. Επίσης, η ΕΕ βοηθά παιδιά με αυτισμό συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός ρομπότ προγραμματισμένου να διδάσκει στα παιδιά αυτά πώς να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν συναισθήματα. Η ΕΕ βοηθά επιπλέον με την κατάρτιση επαγγελματιών και φροντιστών, με ένα έργο για την ανάπτυξη κατάρτισης βασικού επιπέδου για όλους τους επαγγελματίες, ούτως ώστε να στηρίξει τα άτομα με αυτισμό και την ενσωμάτωσή τους, με την κατάρτιση νηπιαγωγών όσον αφορά τον αυτισμό, ούτως ώστε να μειωθούν οι ανισότητες και να προωθηθεί η ενσωμάτωση, και με ένα έργο για την παροχή κατάρτισης στους γονείς, με έμφαση στις θετικές προσεγγίσεις για τον αυτισμό.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:28

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.