Ο Γερμανός ΥΠΕΣ παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία

Η Γερμανία παρατείνει για ακόμη ένα εξάμηνο τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία, απόφαση που είχε διαφανεί ήδη το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών, αυτή η απόφαση τεκμηριώνεται στη βάση του επιχειρήματος ότι εξακολουθεί να διαπιστώνεται μεγάλος αριθμός παράνομων διελεύσεων μέσω των γερμανο-αυστριακών συνόρων.

Όπως αναφέρεται μάλιστα σε δημοσίευμα του περιοδικού Σπίγκελ πριν από τέσσερις εβδομάδας, ο Γερμανός ΥΠΕΣ, Χορστ Ζεεχόφερ υπαινίχθηκε πως θα υπάρξει η εξέλιξη αυτή, μιλώντας στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με επιστολή του Ζεεχόφερ προς την ΕΕ, μεταξύ του Νοεμβρίου 2018 και του Φεβρουαρίου 2019, καταγράφονταν σε μηναία βάση περίπου 950 περιπτώσεις παράνομων διελεύσεων. Εκτός αυτού, τονίζεται ότι πρόσφατα παρατηρείται εκ νέου αύξηση του ‘μεταναστευτικού δυναμικού’ μέσω των οδών της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και μέσω της λεγόμενης Βαλκανικής Οδού. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να συνυπολογίζεται ότι δε θα συντελεστεί άμεσα μία υποχώρηση της ‘παράνομης δευτερογενούς μετανάστευσης’ προς τη Γερμανία.

Στην επιστολή που απευθύνεται στον πρώτο αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμαν, επισημαίνεται ότι για τους παραπάνω λόγους, η Γερμανία δεν μπορεί ακόμη να παραιτηθεί από το εργαλείο των ελέγχων στα εσωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα.

Το γερμανικό περιοδικό προσθέτει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άσκησε πρόσφατα πιέσεις προς χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία και η Δανία για τερματισμό της πρακτικής των συνοριακών ελέγχων. Όπως είχε δηλώσει σχετικά τον περασμένο Δεκέμβριο ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχει έρθει ο καιρός για την άρση των προσωρινών ελέγχων στα εσωτερικά, ευρωπαϊκά σύνορα, καθώς στο μεταξύ τα εξωτερικά σύνορα φυλάσσονται καλύτερα και έχει μειωθεί ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Οκτωβρίου
Οι ευχές της Ομόνοιας στον Ουζόχο (φώτο)
17:54
Σατσιάς: «Αντιδράσαμε σωστά, πολύ δυνατή νίκη» (vid)
17:43
Ανόρθωση : Τι ισχύει για το ταξίδι στην Εσθονία (ανακοίνωση)
17:28
Κάνει focus στην Ομόνοια η Ανόρθωση (στατιστικά ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι)
17:23
Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Μόρισον μετά την κρίση των υποβρυχίων
17:04
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 29 Οκτωβρίου 2021
17:00
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Οι καρδιές των Ελλήνων ξέρουν να φυλάττουν το Έθνος που μας παρέδωσαν οι πατέρες μας
16:29
Νέα διαδικτυακή απάτη σχετίζεται με τραπεζικούς λογαριασμούς
16:25
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ζητά πιστοποιητικό COVID-19 από τις 3/11, σύμφωνα με δημοσίευμα
16:09
Δεύτερη δασική πυρκαγιά κοντά στην Ίνεια την Πέμπτη τέθηκε υπό έλεγχο
16:07
Ευγνωμοσύνη για τη συμπαράσταση στον αγώνα της Κύπρου εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΑΜ
15:02
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια που επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα
14:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand