Μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση αύριο στη Λευκωσία

Μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά στο κέντρο της Λευκωσίας αύριο Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 4:00 μέχρι 6:00 μ.μ. και το πρώτο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων Schoolfest 2019 την ίδια μέρα στις 7:00 μέχρι 9:00 μ.μ. 

Το πρωί πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, δημοσιογραφική διάσκεψη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Δήμο Λευκωσίας, με θέμα τις δράσεις για τη Μέρα Τραγουδιού 2019. 

Στόχος των δράσεων είναι η ανάδειξη της διαχρονικής αξίας της μουσικής και ιδιαίτερα του τραγουδιού στη ζωή του ανθρώπου, μέσα από την ευεργετική του δράση και ως μέσου συλλογικής πολιτιστικής έκφρασης.

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ανέφερε ότι ο θεσμός αγκαλιάστηκε από το κοινό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, εφόσον μετά από την περσινή επιτυχία των 1000 χορωδών, φέτος θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2000 χορωδοί από εβδομήντα και πλέον σύνολα από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία, Δήμους, Κοινότητες και άλλους πολιτιστικούς φορείς. Τα μουσικά σύνολα θα παρουσιάσουν ποικίλο ρεπερτόριο, όπως παραδοσιακή μουσική, μουσικές του κόσμου, τζαζ, δημοφιλή μουσική κ.ά. σχηματίζοντας στη λήξη της δράσης τη μεγαλύτερη χορωδία της Κύπρου.

Συνεχίζοντας, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι να στηρίξει ευρύτερα την ανάπτυξη του πολιτισμού στον τόπο μας, δίνοντας ώθηση στην ελεύθερη πολιτιστική έκφραση μέσα από κάθε μορφή τέχνης. Σε αυτό το πλαίσιο και ως μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, επιδιώκεται η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της επίσημης εκπαίδευσης και των Δήμων και Κοινοτήτων της τοπικής κοινωνίας.

Εκ μέρους του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη μίλησε η κ. Λεώνη Ορφανίδου, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λευκωσίας. Η κ. Ορφανίδου αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη επιτυχία του θεσμού της Χορωδιακής Παρέλασης καθώς και στην νέα δράση το Schoolfest 2019, που απευθύνεται στη νέα γενιά και όχι μόνο, στην οποία θα παρουσιαστούν νεανικά συγκροτήματα όπως οι «Met in Lav», «Dystopia», «Midnight Rainbow», «Άθλιες Σφήκες» και η μαθήτρια Μαρίνα Jungwirth που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο The Voice of Greece 2018. Κλείνοντας, τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία των δράσεων της Μέρας Τραγουδιού 2019 στο πλαίσιο των πολιτιστικών στόχων του Δήμου Λευκωσίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η προώθηση της φωνητικής μουσικής στην κοινότητα και η καθιέρωση της Λευκωσίας ως κέντρου μεγάλων χορωδιακών εκδηλώσεων σε ανοιχτό χώρο.

Πηγή: ΥΠΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:11

Τελευταιες Ειδησεις

15 Οκτωβρίου
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αμερικανικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να παραβιάσει τα χωρικά της ύδατα
21:52
Εκτοξεύτηκε η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή για τον διαστημικό σταθμό Tiangong
21:51
ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναρρώνει στο νοσοκομείο από μια λοίμωξη
21:49
Υπό την αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τ η δολοφονία του Βρετανού βουλευτή σερ Ντέιβιντ Έιμες
21:07
Σύστημα πληρωμών στο μετρό της Μόσχας με βάση αναγνώριση προσώπου
20:36
Την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε ΕΕ και Κύπρο, συζήτησε η Γιόχανσον στην Τουρκία
20:32
142 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Παρασκευή, κανένας θάνατος
19:57
Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ-Ελλάδας για τον στρατηγικό διάλογο, αναφορά και σε Κύπρο
19:29
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε στην ΕΕ το Σχέδιο Δημοσιονομικού Προγράμματος 2022
18:57
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τάλα
18:31
Κέρδη παρουσίασε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία πτώση
18:28
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Τάλα, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand