Εκ νέου επιδότηση για το πρόγραμμα 'Λεμεσός, μία πόλη ο κόσμος όλος'

Νέος κύκλος δεκαοκτάμηνων δράσεων για το πρόγραμμα "Λεμεσός, μία πόλη ο κόσμος όλος", με στόχο την ομαλή και αποτελεσματική ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στην επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τη συμφωνία επιδότησης υπέγραψαν, χθες, ο προϊστάμενος της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Κωνσταντίνος Κυπριανού και ο επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού Χάρης Τρίκκης. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 200,000 ευρώ, "ένα σημαντικό κονδύλι για την απασχόληση εξειδικευμένων στελεχών του προγράμματος και τις υπηρεσίες προς την ομάδα στόχο".

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προσφορά υπηρεσιών και οργάνωση δραστηριοτήτων με επωφελούμενους πρόσφυγες, αιτητές ασύλου και μετανάστες που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού, ώστε να συμμετάσχουν στην κοινωνική ζωή, να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να αναπτύξουν σχέσεις συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού μαζί με τους Κυπρίους και άλλους Ευρωπαίους πολίτες.

Μεταξύ άλλων θα οργανωθούν διαπολιτισμικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, την Ημέρα της Ευρώπης και άλλες δραστηριότητες όπως εκπαιδευτικές εκδρομές. Θα οργανωθούν επίσης προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ΥΤΧ, όπως μαθήματα μαγειρικής και γαστρονομικής κουλτούρας, διοργάνωση εργαστηρίου με σκοπό την γυναικεία ενδυνάμωση κ.α.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεχή βάση από το 2013 με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της δράσης "Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές".

Την υλοποίηση του "Λεμεσός, μία πόλη ο κόσμος όλος", ανέλαβαν ο Δήμος Λεμεσού ως Τελικός Δικαιούχος – Συντονιστής και ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, ο Δήμος Γερμασόγειας, το ΣΚΕ Μέσα Γειτονιάς, καθώς και η Opinion & Action Services Ltd.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Οκτωβρίου
Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Μόρισον μετά την κρίση των υποβρυχίων
17:04
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 29 Οκτωβρίου 2021
17:00
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Οι καρδιές των Ελλήνων ξέρουν να φυλάττουν το Έθνος που μας παρέδωσαν οι πατέρες μας
16:29
Νέα διαδικτυακή απάτη σχετίζεται με τραπεζικούς λογαριασμούς
16:25
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ζητά πιστοποιητικό COVID-19 από τις 3/11, σύμφωνα με δημοσίευμα
16:09
Δεύτερη δασική πυρκαγιά κοντά στην Ίνεια την Πέμπτη τέθηκε υπό έλεγχο
16:07
Ευγνωμοσύνη για τη συμπαράσταση στον αγώνα της Κύπρου εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΑΜ
15:02
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια που επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα
14:35
Ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να αντλήσει διδάγματα από το έπος του '40, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
14:31
Απαντούμε ξανά ένα μεγάλο ΟΧΙ στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ
14:30
Με στίχους του Κωστή Παλαμά το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F-16 της ομάδας «Ζευς» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
14:27
Εντός των ερχόμενων εβδομάδων ο διορισμός απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, λέει ο Εκπρόσωπος
13:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand