Τοποθετήσεις κυβέρνησης- κομμάτων αντιπολίτευσης στο Τρίτο για το Πόρισμα για την Κατάρρευση του Συνεργατισμού

​Σοβαρά προβλήματα στο πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, εντοπίζει η κυβέρνηση.


Μιλώντας στο Τρίτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με την έρευνα που έχει διεξαχθεί.
Η έρευνα, είπε ο κύριος Προδρόμου, δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη το ρυθμιστικό κανονιστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούσε την επίμαχη χρονική περίοδο η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Σημείωσε, ακόμη, ότι η επιτροπή που ετοίμασε το πόρισμα δεν εξέτασε τί προβλεπόταν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η κυβέρνηση λειτουργούσε με βάση συγκεκριμένο πλαίσιο, επεσήμανε ο Πρόδρομος Προδρόμου, το οποίο, όπως είπε, δεν λήφθηκε υπόψη. Το πόρισμα, είπε, είναι ογκώδες και τυγχάνει μελέτης από την Κυβέρνηση.

ΑΚΕΛ

Παύση του υπουργού Οικονομικών ζητά το Ακέλ επισημαίνοντας την ύπαρξη ευρύτερων ευθυνών της κυβέρνησης για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Σχολιάζοντας το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής στο Τρίτο, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι δεν γίνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην ενημερωνόταν για όσα συνέβαιναν.
Υπάρχουν, είπε, τεράστιες ευθύνες και λάθη τα οποία έγιναν με προεκτάσεις που καταγράφονται στο πόρισμα.
Ο Συνεργατισμός ήταν βιώσιμος, είπε, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο κύριος Στεφάνου αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των πιθανών αστικών και ποινικών ευθυνών οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν από την αστυνομία και το Γενικό Εισαγγελέα.

ΔΗΚΟ


Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει με την παύση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, για το δικό της καλό και για να μην κλονιστεί η αξιοπιστία της.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι με βάση το πόρισμα επιρρίπτονται ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών και αστικές και ποινικές ευθύνες σε άλλους για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Ευθύνες, πρόσθεσε, φαίνεται να έχει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς όπως ανέφερε ο κύριος Παπαδόπουλος, γνώριζε για την καταστροφική πορεία του Συνεργατισμού και παραπλάνησε την κοινή γνώμη. Ανέφερε, ακόμη, ότι ευθύνες εντοπίζονται και για την Κεντρική Τράπεζα που αφορούν μη ικανοποιητικό εποπτικό έλεγχο. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε παραπλάνηση της Βουλής, λόγω της εικόνας που προσπάθησαν κάποιοι να μεταφέρουν, σε σχέση με το τι ίσχυε στην πραγματικότητα.

Σύνταξη: Αίμιλη Μιχαήλ, Γεωργία Ψαριά

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:05

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Επαναλειτουργούν οι κατασκηνωτικοί χώροι του Τμήματος Δασών
21:45
Υπό 8ημερη κράτηση 35χρονος για εμπρησμό κτηρίου στη Λευκωσία
21:24
76 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Κανένας θάνατος
20:52
ΠΟΥ: Δεκάδες χώρες δεν μπορούν να συνεχίσουν τον εμβολιασμό λόγω έλλειψης δόσεων
20:42
Η Ρωσία θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη «Ανοιχτοί Ουρανοί» στις 18 Δεκεμβρίου
20:30
ΠΟΥ: Η παραλλαγή Δέλτα γίνεται παγκοσμίως κυρίαρχη
20:21
Στην Κύπρο εντός Ιουνίου ο Βοηθός του ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν Πιέρ Λακρουά
20:09
ΗΕ: Δεν θα εισηγηθεί νέα διάσκεψη η Λουτ αν δεν δει κοινό έδαφος
20:00
Έβαλε βηματοδότη και παίρνει εξιτήριο ο Έρικσεν
19:47
Ελαφρώς μειωμένα αλλά ξανά πάνω από 10.000 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο ΗΒ
19:32
Εφαρμογή οδηγίας για μείωση χρήσης πλαστικών από τον Ιούλιο
19:18
Ανανέωσε με Γιοβάνοβιτς ο Απόλλωνας
19:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand