Πόρισμα Ερευνητικής για Συνεργατισμό:Τοποθετήσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης


Σοβαρά προβλήματα στο πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, εντοπίζει η κυβέρνηση.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με την έρευνα που έχει διεξαχθεί.
Η έρευνα, είπε ο κύριος Προδρόμου, δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη το ρυθμιστικό κανονιστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούσε την επίμαχη χρονική περίοδο η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Σημείωσε, ακόμη, ότι η επιτροπή που ετοίμασε το πόρισμα δεν εξέτασε τί προβλεπόταν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η κυβέρνηση λειτουργούσε με βάση συγκεκριμένο πλαίσιο, επεσήμανε ο Πρόδρομος Προδρόμου, το οποίο, όπως είπε, δεν λήφθηκε υπόψη. Το πόρισμα, είπε, είναι ογκώδες και τυγχάνει μελέτης από την Κυβέρνηση.

ΑΚΕΛ

Παύση του υπουργού Οικονομικών ζητά το Ακέλ επισημαίνοντας την ύπαρξη ευρύτερων ευθυνών της κυβέρνησης για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Σχολιάζοντας το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής στο Τρίτο, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι δεν γίνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην ενημερωνόταν για όσα συνέβαιναν.
Υπάρχουν, είπε, τεράστιες ευθύνες και λάθη τα οποία έγιναν με προεκτάσεις που καταγράφονται στο πόρισμα.
Ο Συνεργατισμός ήταν βιώσιμος, είπε, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο κύριος Στεφάνου αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των πιθανών αστικών και ποινικών ευθυνών οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν από την αστυνομία και το Γενικό Εισαγγελέα.

ΔΗΚΟ


Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει με την παύση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, για το δικό της καλό και για να μην κλονιστεί η αξιοπιστία της.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι με βάση το πόρισμα επιρρίπτονται ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών και αστικές και ποινικές ευθύνες σε άλλους για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Ευθύνες, πρόσθεσε, φαίνεται να έχει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς όπως ανέφερε ο κύριος Παπαδόπουλος, γνώριζε για την καταστροφική πορεία του Συνεργατισμού και παραπλάνησε την κοινή γνώμη. Ανέφερε, ακόμη, ότι ευθύνες εντοπίζονται και για την Κεντρική Τράπεζα που αφορούν μη ικανοποιητικό εποπτικό έλεγχο. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε παραπλάνηση της Βουλής, λόγω της εικόνας που προσπάθησαν κάποιοι να μεταφέρουν, σε σχέση με το τι ίσχυε στην πραγματικότητα.

Σύνταξη: Αίμιλη Μιχαήλ, Γεωργία Ψαριά

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:05

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουνίου
Ουαλία - Ελβετία 1-1
20:55
Η Αίγυπτος θα στείλει στο διάστημα δύο δορυφόρους το 2022
20:53
Δύο συλλήψεις στη Λάρνακα για κατοχή 1 κιλού κοκαΐνης
20:39
Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας μετά την κακοκαιρία
20:33
Κατερρευσε ο Έρικσεν, στο Δανία-Φιλανδία. Διεκόπη το ματς
20:11
Τζουμχουριέτ:Την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-400 στα κατεχόμενα πρότεινε στις ΗΠΑ η Άγκυρα
19:45
Ο Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ για το εμπόριο μετά το Brexit
18:57
Κυπριακό στη συζήτηση Τζόνσον -Γκουτέρες στο περιθώριο του G7
18:18
Yπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά- Είχε απειλήσει κατοικίες
18:10
Κορονοϊός-Ελλάδα: 591 κρούσματα, 360 διασωληνωμένοι, 21 θάνατοι
18:00
Τηλεφωνική επικοινωνία Καλίν-Σάλιβαν, πριν από τη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν
17:31
H Πύλη Εμβολιασμού θα είναι ανοικτή για άτομα 40 ετών και άνω έως τη Δευτέρα το απόγευμα
17:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand