Μαυρίδης για χαλλούμι: Προσφυγή στο Δικαστήριο της ΕΕ

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνονται όσα δηλώσαμε, περί σύνδεσης της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού με την κατοχύρωση της προστασίας του χαλλουμιού. Στην πρόσφατή μου δήλωση υπεδείκνυα και επαναλαμβάνω με βεβαιότητα ότι: «ο μοναδικός λόγος που το χαλλούμι δεν εγκρίθηκε και μπλοκάρεται για χρόνια, οφείλεται αποκλειστικά στην παρέμβαση της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS), η οποία λειτουργεί υπό τον Γιούνκερ και διαχειρίζεται τα προγράμματα και χρηματοδοτήσεις προς τους Τουρκοκύπριους. Η Επιτροπή Γιούνκερ, μέσω αυτής της Υπηρεσίας, παρεμβαίνει αυθαίρετα και παράνομα και συνδέει την κατοχύρωση του χαλουμιού με άλλα άσχετα θέματα, όπως τις συνομιλίες στο Κυπριακό».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ερωτηθείς χθες για τον ρόλο της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) υπό τον Γιούνκερ, δεν είπε λέξη. Επιπλέον, επιρρίπτοντας ουσιαστικά μερίδιο ευθύνης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, υπέδειξε ότι η εξέταση του αιτήματος για το χαλλούμι, αξιολογείται στο πλαίσιο της «κοινής αντίληψης» που επιτεύχθηκε στις 16 Ιουλίου 2015, μεταξύ του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μ. Ακκιντζί υπό την αιγίδα του Προέδρου Γιούνκερ, «εν αναμονή της επανένωσης της Κύπρου», πράγμα που κατά την Επιτροπή συνεχίζει να ισχύει σήμερα! Η εν λόγω «κοινή αντίληψη» διασυνδέει την επίλυση του κυπριακού προβλήματος με την κατοχύρωση του χαλλουμιού καθώς και με την τροποποίηση του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή, αναφορικά με την εμπορία του συγκεκριμένου προϊόντος που κατασκευάζεται στα κατεχόμενα.

Παρόλο που πληρούνται όλα τα κριτήρια για την κατοχύρωση του χαλουμιού, έχουν απορριφθεί όλες οι ενστάσεις και έχει ετοιμαστεί ο σχετικός Κανονισμός, η Επιτροπή Γιούνκερ συνεχίζει αυθαίρετα και παράνομα, να μπλοκάρει τη διαδικασία προστασίας του χαλλουμιού συνδέοντάς την με τις συνομιλίες στο Κυπριακό! Τέτοια διασύνδεση είναι παράνομη αφού δεν προνοείται από την σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των ονομασιών προέλευσης, όπως για το χαλλούμι.

Επειδή η Επιτροπή του Γιούνκερ -αξιοποιώντας τη σιωπή της Λευκωσίας- δεν θα διαψεύσει τον εαυτό της, η μόνη επιλογή είναι η προσφυγή της Κυπριακής Κυβέρνησης στο Δικαστήριο της Ευρ. Ένωσης.

Πηγή: philenews

EU4U 500px 200px

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:00

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουνίου
Μπάιντεν προς Ερντογάν: Η λύση των δύο κρατών δεν είναι καν στο τραπέζι-Αρνητική εξέλιξη το θέμα των Βαρωσίων
21:37
Ο ΠΟΥ χαιρέτισε τη δέσμευση της G7 για τα εμβόλια, όμως είπε πως χρειάζονται περισσότερα γρήγορα
21:15
Λάσετ: Η πανδημία κατέστησε σαφές ότι η ανεξάρτητη δημοσιογραφία είναι πιο σημαντική από ποτέ
20:46
Ένας θάνατος και 57 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:30
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Οι 30 σύμμαχοι δεσμεύονται σε ενίσχυση της άμυνας της ευρωατλαντικής περιοχής, έναντι όλων των απειλών
20:03
Περιφέρεια Νάπολης: Δεν θα χορηγήσουμε εμβόλιο Pfizer σε όσους πολίτες έλαβαν την πρώτη δόση με Astrazeneca
19:54
Μέρκελ: Η Συμμαχία πρέπει να βρει «τη σωστή ισορροπία» απέναντι στην Κίνα
19:12
Xωρίς μάσκα υπάρχει ο κίνδυνος της επανεμφάνισης της πανδημίας, σύμφωνα με επιστήμονες
18:42
Και για το Kυπριακό μίλησαν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ Μέρκελ - Ερντογάν
18:07
Κορονοϊός- Eλλάδα: 472 νέα κρούσματα - 18 θάνατοι - 353 διασωληνωμένοι
18:02
Η Γεωργία περιμένει την απόφαση του ΝΑΤΟ για την ένταξή της στην συμμαχία
17:26
Υπ.Γεωργίας:Αποδεκτές από Διοικητικό Δικαστήριο προσφυγές για το χαλλούμι, διορθώνεται το τυπικό λάθος
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand