Μαυρίδης για χαλλούμι: Προσφυγή στο Δικαστήριο της ΕΕ

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνονται όσα δηλώσαμε, περί σύνδεσης της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού με την κατοχύρωση της προστασίας του χαλλουμιού. Στην πρόσφατή μου δήλωση υπεδείκνυα και επαναλαμβάνω με βεβαιότητα ότι: «ο μοναδικός λόγος που το χαλλούμι δεν εγκρίθηκε και μπλοκάρεται για χρόνια, οφείλεται αποκλειστικά στην παρέμβαση της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS), η οποία λειτουργεί υπό τον Γιούνκερ και διαχειρίζεται τα προγράμματα και χρηματοδοτήσεις προς τους Τουρκοκύπριους. Η Επιτροπή Γιούνκερ, μέσω αυτής της Υπηρεσίας, παρεμβαίνει αυθαίρετα και παράνομα και συνδέει την κατοχύρωση του χαλουμιού με άλλα άσχετα θέματα, όπως τις συνομιλίες στο Κυπριακό».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ερωτηθείς χθες για τον ρόλο της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) υπό τον Γιούνκερ, δεν είπε λέξη. Επιπλέον, επιρρίπτοντας ουσιαστικά μερίδιο ευθύνης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, υπέδειξε ότι η εξέταση του αιτήματος για το χαλλούμι, αξιολογείται στο πλαίσιο της «κοινής αντίληψης» που επιτεύχθηκε στις 16 Ιουλίου 2015, μεταξύ του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μ. Ακκιντζί υπό την αιγίδα του Προέδρου Γιούνκερ, «εν αναμονή της επανένωσης της Κύπρου», πράγμα που κατά την Επιτροπή συνεχίζει να ισχύει σήμερα! Η εν λόγω «κοινή αντίληψη» διασυνδέει την επίλυση του κυπριακού προβλήματος με την κατοχύρωση του χαλλουμιού καθώς και με την τροποποίηση του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή, αναφορικά με την εμπορία του συγκεκριμένου προϊόντος που κατασκευάζεται στα κατεχόμενα.

Παρόλο που πληρούνται όλα τα κριτήρια για την κατοχύρωση του χαλουμιού, έχουν απορριφθεί όλες οι ενστάσεις και έχει ετοιμαστεί ο σχετικός Κανονισμός, η Επιτροπή Γιούνκερ συνεχίζει αυθαίρετα και παράνομα, να μπλοκάρει τη διαδικασία προστασίας του χαλλουμιού συνδέοντάς την με τις συνομιλίες στο Κυπριακό! Τέτοια διασύνδεση είναι παράνομη αφού δεν προνοείται από την σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των ονομασιών προέλευσης, όπως για το χαλλούμι.

Επειδή η Επιτροπή του Γιούνκερ -αξιοποιώντας τη σιωπή της Λευκωσίας- δεν θα διαψεύσει τον εαυτό της, η μόνη επιλογή είναι η προσφυγή της Κυπριακής Κυβέρνησης στο Δικαστήριο της Ευρ. Ένωσης.

Πηγή: philenews

EU4U 500px 200px

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:00

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.