Ερντογάν: Η "Γαλάζια Πατρίδα" δεν ήταν εναντίον των Ελλήνων

Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα δεν έγινε εναντίον των Ελλήνων, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες φοβήθηκαν πολύ από την άσκηση. Είπε ακόμη ότι η Τουρκία δεν φοβάται από τις ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις ωστόσο ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη.

Για τους S400 είπε ότι δεν θα υποχωρήσουν και διερωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ ρωτούν την Τουρκία κάθε τι που αγοράζουν. “Η Τουρκία είναι ανεξάρτητη χώρα, δεν είμαστε δούλοι”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Στη συνέντευξή του χθες βράδυ στο Κανάλι 24 και TV360, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι Έλληνες φοβήθηκαν πολύ από την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα. “Μα εμείς δεν την κάναμε εναντίον σας αυτή. Εμείς δεν θα κάνουμε ασκήσεις; Ο στρατός ασφαλώς θα κάνει τις εθνικές ασκήσεις του στις θάλασσές του. Η άσκηση τελείωσε και τώρα γυρνάνε τα λιμάνια. Αυτή τη φορά σαν να και οι Έλληνες έβαλαν μυαλό και κάνουν και εκείνοι ασκήσεις στα νησιά. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο φόβο, τέτοιο τρόμο, τέτοια έγνοια αλλά ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι, αυτό πρέπει να το ξέρουμε”, ανέφερε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στα θέματα της τρομοκρατίας είπε ότι “στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε αν κάποιος είναι Κούρδος, Γάλλος, Έλληνας ή έχει έρθει από την Αυστραλία. Όποιος στρέφει το όπλο του κατά του στρατιώτη μας θα το στρέψουμε κι εμείς εναντίον του”.
Για τους S400 ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το θέμα έχει κλείσει και δεν έχει νόημα να το συζητούν πλέον. “Έχουν συζητηθεί, συμφωνηθεί και υπογραφεί όλα, από τους όρους πληρωμής μέχρι την από κοινού παραγωγή. Τώρα δεν μπορεί ποτέ να κάνουμε πίσω. Γιατί εμάς τέτοια ανήθικη συμπεριφορά δεν μας ταιριάζει, αυτό δεν είναι ηθικό. Επειδή εμείς αν κάνουμε μια συμφωνία, αυτή τη συμφωνία την τιμούμε. Κανένας να μην περιμένει να γλείψουμε εκεί που φτύσαμε”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι τους Patriot τους είχαν ζητήσει από την περίοδο Ομπάμα και δεν κατάφεραν να το διευθετήσουν. “Και με τον κ. Τραμπ τα συζητήσαμε αυτά. Δυστυχώς από εκείνη την εποχή πέρασαν 17 μήνες και πάλι δεν βγήκε κάτι θετικό. Εμείς ακόμη τους λέμε αν μπορείτε να τους δώσετε δώστε μας τους. Αν οι όροι είναι βολικοί, εάν η τιμή είναι βολική, εάν οι όροι πληρωμής είναι βολικοί, εάν μπορούμε να κάνουμε παραγωγή από κοινού θα το κάνουμε και με σας. Αλλά είναι όρος η από κοινού παραγωγή, οι όροι πληρωμής, η τεχνολογία. Εγώ να σου τα δώσω αλλά το κλειδί να το έχω εγώ, να μας συγχωρέσουν αλλά σε κάτι τέτοιο δεν συμφωνούμε πλέον. Αυτά είναι ιστορία. Τώρα εμείς συμφωνήσαμε με τους Ρώσους και θα κάνουμε από κοινού παραγωγή. Μπορεί μετά τους S400 να πάμε και στους S500. Με μας επιμένουν για τους S400, γιατί δεν κάνουν το ίδιο και στην Ελλάδα για τους S300. Γιατί δεν το κάνουν και στην Σλοβακία για τους S300; Και εκείνοι είναι ταυτόχρονα μέλη του ΝΑΤΟ. Κάντε το και σε αυτούς, γιατί δεν το κάνετε;”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι τώρα τους απειλούν για τα αμερικανικά αεροσκάφη F35, λέγοντας ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει πληρώσει τις δόσεις της μία μία για τα F35 δίνοντας μέχρι στιγμής πάνω από ένα δις δολάρια. “Εμείς και σε αυτό το σημείο είμαστε ειλικρινείς. Δεν μπορεί να υπάρχει κανόνας ότι θα τα πάρω όλα από εσένα. Εσύ κάθε τί που αγοράζεις μας ρωτάς; Όχι. Ό,τι προϊόν θέλεις από όπου θέλεις το αγοράζεις. Έχουμε κι εμείς τέτοια ανεξαρτησία, είμαστε ανεξάρτητη Τουρκία εμείς, δεν είμαστε δούλοι”, ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι μέχρι τον Ιούλιο θα πάρουν την πρώτη συστοιχία των S400.
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο μισός στόλος των τουρκικών αερογραμμών είναι Boeing και πως μέσα σε 4 χρόνια πληρώνουν σχεδόν 10 δις δολάρια για να αγοράσουν αμερικανικά αεροσκάφη. “Είναι λάθος στην Αμερική να επιμένουν για τους S400. Εμείς δεν παίρνουμε S400 από εσένα αλλά δες από την άλλη παίρνουμε Boeing από εσένα”, ανέφερε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:05

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.