Παρουσιάστηκαν στη Λευκωσία οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του συνδυασμού Συμμαχίας-Οικολόγων

Οι έξι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές με τον συνδυασμό της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών παρουσιάστηκαν απόψε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας.


 
Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές είναι οι Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Έφη Ξάνθου, Μαρία Παστελλά, Αλεξία Σακαδάκη, Δρ. Δώρος Χριστοδουλίδης και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τρεις γυναίκες και τρεις άντρες, κάνοντας πράξη για πρώτη φορά την ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών.
 
«Η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι στόχο έχει να στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο το δικό της Ευρωβουλευτή για να παλέψει για μια Ευρώπη μακριά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, για μια Ευρώπη που θα έχει ως πρώτο μέλημα το Κοινωνικό Κράτος, την ισότητα και την Κοινοτική Αλληλεγγύη» προστίθεται.
 
Στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι επιθυμεί μια Ευρώπη των Πολιτών και ένα απλοποιημένο οικοσύστημα ειρήνης, με ποιότητα ζωής, κοινωνική δημοκρατία και κοινωνική συνοχή. «Η Ευρώπη πρέπει να είμαστε εμείς. Δεν αποδέχομαι την Ευρώπη της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του φανατισμού» είπε. Ανέφερε εξάλλου ότι η εξασφάλιση μιας έδρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι μια μεγάλη νίκη ενώ κάλεσε τον κόσμο να διεκδικήσει ένα πιο ενεργό ρόλο στον πραγματικό εξευρωπαϊσμό της χώρας.
 
«Ζητούμε τη ψήφο σας για να εργαστούμε για μια Ευρώπη όπου οι νέοι θα βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά, όπου οι γυναίκες αμείβονται ίσα με τους άντρες για την ίδια δουλειά. Όπου οι γονείς δε θα έχουν έγνοια για χημικά που θα απειλούν την υγεία των παιδιών τους, οι δημοσιογράφοι δεν φιμώνονται από τα μεγάλα συμφέροντα και όπου οι άνθρωποι με διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς δεν αντιμετωπίζουν διακρίσεις και επιθετικότητα» ανέφερε από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.
 
Η Έφη Ξάνθου είπε ότι κατέρχοται ως υποψήφια «γιατί πιστεύω ακράδαντα στο ευρωπαϊκό όραμα και θέλω να εργαστώ για να υπάρξει περαιτέρω εναρμόνιση των κρατών μελών με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για διεύρυνση των δυνατοτήτων που προσφέρονται στους Ευρωπαίους πολίτες και για επίλυση των κοινωνικό-οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τόσο τον τόπο μας όσο και τον υπόλοιπο κόσμο».

Η Μαρία Παστελλά ανέφερε ότι «είναι πλεονέκτημα να είσαι νέα. Όλοι οι νέοι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, για την πατρίδα μας, την ιστορία μας, τη Δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την κοινωνική ισότητα». Συνέχισε, λέγοντας ότι για τους νέους ανθρώπους τα πράγματα δεν είναι εύκολα και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να αναλάβουμε δράση για να έχουμε λόγο και ρόλο στο παρόν και στο μέλλον που σχεδιάζεται για εμάς».
 
«Βλέπουμε τα ποσοστά ανεργίας να παραμένουν ψηλά και τους νέους μας να φεύγουν γιατί δεν μπορεί το κράτος να τους αξιοποιήσει στη χώρα τους. Οι λύσεις δεν βρίσκονται σε προγράμματα μερικής απασχόλησης, αλλά σε μια κυκλική οικονομία με στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη βιώσιμη γεωργία, αλλά και στους τομείς της παιδείας και της υγείας» ανέφερε η Αλεξία Σακαδάκη, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι εκεί βρίσκονται οι δουλειές με αξία για την κοινωνία και τον άνθρωπο.
 
Ο Δρ. Δώρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να ησυχάσει, γιατί η Πατρίδα στενάζει κάτω από τη μπότα του κατακτητή. «Γι’ αυτό δέχτηκα την ομόφωνη έκκληση της Κεντρικής Γραμματείας της Συμμαχίας για συμμετοχή μου στο κοινό ψηφοδέλτιο με τους συναγωνιστές Οικολόγους» είπε και πρόσθεσε ότι όσο αναπνέει θα αγωνίζεται. Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι ο συνδυασμός Συμμαχίας-Οικολόγων θα κερδίσει έδρα στην Ευρωβουλή.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:05

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Κοινότητα Αλεθρικού
12:45
Συνεχίζει στην Ανόρθωση ο Δημήτρης Χριστοφή
12:43
Ο. Καλακούτα: "Το σημαντικότερο είναι να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα"
12:35
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για το εργασιακό νομοσχέδιο
12:24
Μείωση οδικών θανάτων 20% στην Κύπρο το 2010-2020 - Και 64% μείωση των σοβαρών τραυματισμών
12:02
Παράνομη η διάθεση ζώων σε εκδηλώσεις, λέει το Κόμμα για τα Ζώα
11:48
Έρευνες στη Λεμεσό και εντοπισμός οπλισμού και ναρκωτικών
11:40
Κλειστή λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου την Παρασκευή
11:24
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Γενεύη ενόψει της συνάντησης Μπάιντεν - Πούτιν
11:06
Απόσυρση προϊόντος από την αγορά
11:03
Το ημερολογιακό πρόγραμμα του πρωταθλήματος
10:41
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση της ΕΔΥ
10:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand