Στο μικροσκόπιο βανδαλισμοί στον Αγ. Παντελεήμονα Μύρτου

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα ερευνών στα κατεχόμενα σε σχέση με τους βανδαλισμούς και την κλοπή της καμπάνας του μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα στη Μύρτου, αναμένει η ελληνοκυπριακή πλευρά σε προγραμματισμένη για τις 7 Μαρτίου συνεδρίαση της δικοινοτικής επιτροπής για  την εγκληματικότητα.

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής και επικεφαλής των τεχνικών επιτροπών Ανδρέας Μαυρογιάννης, ανέφερε στην επιτροπή Προσφύγων της Βουλής ότι  το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό γιατί, τόσο οι βανδαλισμοί όσο και η κλοπή της καμπάνας έγιναν σε ένα θρησκευτικό μνημείο που αποκαταστάθηκε πρόσφατα με κονδύλια που προέρχονταν κυρίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το θέμα, ανέφερε είναι μεταξύ των 21 θεμάτων που έθιξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί και περιλαμβάνεται και στο γραπτό σημείωμα που του επέδωσε.
Ο κύριος Μαυρογιάννης ανέφερε επίσης πώς σε ότι αφορά τους βανδαλισμούς, υπάρχει πληροφόρηση που δεν έχει επιβεβαιωθεί, ότι επαναλήφθηκαν μετά την μερική αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε στις 11 Ιανουαρίου από κοινή ομάδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Πληροφόρηση, πρόσθεσε υπάρχει και  για τα αποτελέσματα των ερευνών για την κλοπή της καμπάνας σύμφωνα με την οποία αποδίδεται σε ένα Ρομά που βρίσκεται στην περιοχή και ότι έγινε ώστε να πωληθεί ως μέταλλο.
Ο κοινοτάρχης Μύρτου Ανδρέας Αθανασίου, διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έχει κλαπεί μια καμπάνα 300 κιλών από ύψος εννιά μέτρων και μάλιστα σε ένα χώρο που είναι περιφραγμένος, ενώ σε απόσταση 100 μέτρων υπάρχει στρατόπεδο και σε πολύ κοντινή απόσταση σταθμός της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους.
Οι βανδαλισμοί στο μοναστήρι, ανέφερε, άρχισαν από τον Ιούλιο του 2017 και συνεχίστηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ η καμπάνα εκτιμάται ότι κλάπηκε στα μέσα Νοεμβρίου.

Σύνταξη: Νίκος Σχίζας

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Δέκτης απειλητικών τηλεφωνημάτων έγινε το ΡΙΚ, με αφορμή το τραγούδι "Ελ Ντιάπλο"
21:26
Ικανοποίηση εξέφρασε ο Επίτροπος Ρέιντερς για την πρόθεση της Κύπρου να διορίσει Ευρωπαίους Εισαγγελείς
20:36
272 νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:26
Εύκολη νίκη για ΑΕΛ και πρωτιά!
20:25
Διαδηλωτές στο Γερεβάν ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Πασινιάν
19:47
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητα για επιτυχή κατάληξη της επικείμενης άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο
19:06
Με ζημιές ολοκλήρωσε την εβδομάδα το ΧΑΚ
19:00
Πρόγραμμα παραχώρησης υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Μπόλντον (Βίντεο)
18:54
Πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό πραγματοποίησαν μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
18:52
Ελλάδα: Παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική
18:37
Ελλάδα: 1.790 νέα κρούσματα, 371 διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι
17:54
Στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης
17:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand