Κατηγορίες εναντίον Μέι για «απόπειρα δωροδοκίας» Εργατικών βουλευτών

Κονδύλια ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων λιρών παρουσιάζει σήμερα η βρετανική κυβέρνηση με σκοπό την ενίσχυση φτωχότερων περιοχών της χώρας σε βάθος εξαετίας, μετά από το Brexit.

Περισσότερα από μισά από τα χρήματα θα δοθούν σε πόλεις της βόρειας και κεντρικής Αγγλίας.

Το γεγονός ότι πολλές από αυτές τις περιοχές τυγχάνει να υπάγονται σε περιφέρειες που ψήφισαν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016 και που εκπροσωπούνται από Εργατικούς βουλευτές, έχει προκαλέσει κατηγορίες κατά της κυβέρνησης περί απόπειρας δωροδοκίας των βουλευτών αυτών. Στόχος, όπως καταγγέλλεται, είναι να υπερψηφίσουν τη συμφωνία του Brexit που θα φέρει η πρωθυπουργός Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων στα μέσα του μήνα.

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες. Οι αρμόδιοι υπουργοί λένε ότι τα χρήματα θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα δοθούν για την εκπαίδευση νέων και και τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα.

Ο σκιώδης Yπουργός Οικονομικών των Εργατικών Τζον ΜακΝτόνελ, ωστόσο, σχολίασε ότι η κίνηση αυτή προδίδει την απόγνωση της κυβέρνησης στο θέμα του Brexit.

Στο πεδίο των διαπραγματεύσεων του Brexit, εν τω μεταξύ, η Daily Telegraph ισχυρίζεται ότι ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια να κερδίσει από τις Βρυξέλλες μία ρητή ημερομηνία λήξης του λεγόμενου ‘backstop’ για την αποφυγή συνόρων στην Ιρλανδία ή τη συμπερίληψη στη συμφωνία ενός μηχανισμού μονομερούς εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από το backstop αυτό.

Διαπιστώνοντας την κάθετη αντίθεση της ΕΕ σε αυτό το βρετανικό αίτημα, ο κ. Κοξ φέρεται να επιδιώκει πλέον έναν ενισχυμένο «μηχανισμό διαιτησίας» που θα επιτρέπει δυνητικά στο Λονδίνο να διακόψει την ισχύ του backstop. Η Telegraph επικαλείται μέλη της βρετανικής κυβέρνησης που έχουν επαφή με τον γενικό εισαγγελέα.

Εφόσον οι πληροφορίες ευσταθούν, θεωρείται πολύ δύσκολο να καμφθούν οι αντιδράσεις των ευρωσκεπτικιστών του Συντηρητικού Κόμματος ενόψει της ψηφοφορίας επί της συμφωνίας του Brexit την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Δέκτης απειλητικών τηλεφωνημάτων έγινε το ΡΙΚ, με αφορμή το τραγούδι "Ελ Ντιάπλο"
21:26
Ικανοποίηση εξέφρασε ο Επίτροπος Ρέιντερς για την πρόθεση της Κύπρου να διορίσει Ευρωπαίους Εισαγγελείς
20:36
272 νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:26
Εύκολη νίκη για ΑΕΛ και πρωτιά!
20:25
Διαδηλωτές στο Γερεβάν ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Πασινιάν
19:47
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητα για επιτυχή κατάληξη της επικείμενης άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο
19:06
Με ζημιές ολοκλήρωσε την εβδομάδα το ΧΑΚ
19:00
Πρόγραμμα παραχώρησης υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Μπόλντον (Βίντεο)
18:54
Πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό πραγματοποίησαν μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
18:52
Ελλάδα: Παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική
18:37
Ελλάδα: 1.790 νέα κρούσματα, 371 διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι
17:54
Στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης
17:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand