Ογκούται το κύμα αμφισβήτησης εναντίον της Μέι

Με φόντο τους χειρισμούς για το Μπρέξιτ, ογκούται, στη Βρετανία, το κύμα αμφισβήτησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, με το πολιτικό μέλλον της να διαγράφεται πλέον εξαιρετικά αβέβαιο.

Κι ενώ παραπαίει η διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εν μέσω κοινοβουλευτικών παλινωδιών και ενός "μαραθωνίου" άκαρπων διαπραγματεύσεων Λονδίνου - Βρυξελλών, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Μέι φαίνεται να επιδιώκουν πια επιτακτικά την παραίτησή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας "Sunday Times", έντεκα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου μεθοδεύουν παρασκηνιακά την απομάκρυνση της Τερέζα Μέι από τον πρωθυπουργικό θώκο, εδώ και τώρα. "Εντός δέκα ημερών, θα φύγει", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, επικαλούμενη υπουργό.
Αναφέρονται μάλιστα και ηχηρά ονόματα από το Συντηρητικό Κόμμα, που θα μπορούσαν να διαδεχθούν προσωρινά την κυρία Μέι. Δημοσιεύματα φέρουν είτε τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, είτε τον υπουργό Προεδρίας και ντε φάκτο αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντέιβιντ Λίντιγκτον ή ακόμα και τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ να αναλαμβάνουν χρέη υπηρεσιακού πρωθυπουργού.
Ιδιαίτερα σκληροί είναι και οι χαρακτηρισμοί για την Τερέζα Μέι, που φέρονται να χρησιμοποιούν εσωκομματικοί αντίπαλοί της. Την κατηγορούν ότι έχει μετατραπεί σε ένα τοξικό και ανακόλουθο πολιτικό πρόσωπο και ότι η κρίση της έχει καταστεί χαοτική.

Συλλογή υπογραφών για ανάκληση άρθρου 50 και παραμονή στην ΕΕ

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές Βρετανών πολιτών, μεταξύ τους και αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου, που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε λιγότερα από τρία εικοσιτετράωρα, έχουν ξεπεράσει τα τέσσερα κόμμα τέσσερα εκατομμύρια, οι υπογραφές μέσω διαδικτύου, για ανάκληση του Άρθρου 50 και παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο μεταξύ, η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από αυτή την εκστρατεία διαδικτυακής συλλογής υπογραφών, κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Guardian", πρόκειται για τη Margaret Anne Γεωργιάδου, πρώην λέκτορα πανεπιστημίου, η οποία ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Κύπρο.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου/Μαρία Λουκαϊδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:43

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.