Σομαλία:15 νεκροί από επίθεση μαχητών της αλ-Σαμπάαμπ σε υπουργείο

Μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ στη Σομαλία πραγματοποίησαν  επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον κυβερνητικού κτιρίου στην καρδιά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου ενώ στη μάχη με πυροβόλα όπλα που ακολούθησε σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και ένας υφυπουργός.

Σ' αυτή την τελευταία βομβιστική επίθεση της αλ-Σαμπάαμπ, μιας ισλαμιστικής οργάνωσης που πολεμάει για να επιβάλει στη Σομαλία μια κυβέρνηση βασισμένη στην αυστηρή ερμηνεία του νόμου της σαρία, μια τεράστια έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο του Μογκαντίσου και στήλη πυκνού καπνού υψώθηκε πάνω από το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα υπουργεία Εργασίας και Δημόσιων Eργων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε αργότερα πως η μάχη στο κτίριο τελείωσε και πως η περιοχή είναι εντελώς ασφαλής. "Το κτίριο φρουρούσαν δυνάμεις ασφαλείας. Οι τέσσερις μαχητές που επιτέθηκαν στο κτίριο πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν. λνας άλλος μαχητής ήταν καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο και σκοτώθηκε επίσης", δήλωσε στο Ρόιτερ ο αστυνόμος Aλι Αμπντουλάχι. Ο Αμπντουλάχι είπε πως δέκα άνθρωποι, περιλαμβανομένων του υφυπουργού Εργασίας Σακάρ Ιμπραχίμ Αμπντάλα και αστυνομικού προσωπικού, σκοτώθηκαν. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως περίπου 20 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση, η οποία άρχισε όταν ο καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητο, επιτρέποντας στους άλλους ισλαμιστές να εφορμήσουν στο κτίριο.

Ο δρ. Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, διευθυντής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Αμίν, είπε στο Ρόιτερ λίγο μετά την έναρξη της επίθεσης πως άνθρωποι ήταν παγιδευμένοι μέσα στο κίτριο και πως δεν είναι δυνατό να διασωθούν εξαιτίας της σφοδρής ανταλλαγής πυρών.

Η αλ-Σαμπάαμπ είπε στο Ρόιτερ πως ένας από τους μαχητές της εμβόλισε το κτίριο του υπουργείου με το παγιδευμένο αυτοκίνητο επιτρέποντας έτσι στους τέσσερις άλλους να μπουν σ' αυτό. Ο Αμπντιασίς Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος της αλ-Σαμπάαμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της, είπε αργότερα πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του έχουν σκοτωθεί 20 άνθρωποι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:43

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.