Ε.Ε.: 525 εκατ. ευρώ για ασφάλεια - άμυνα

Προγράμματα εργασίας για τη συγχρηματοδότηση κοινών αμυντικών βιομηχανικών έργων, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ και ερευνητικών έργων 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε η Κομισιόν, για τη διετία 2019-2020.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση, η Κομισιόν «καταβάλλει μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια για την προστασία και την υπεράσπιση των Ευρωπαίων. Αρχής γενομένης από το 2021, ένα ολοκληρωμένο Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας θα προωθεί μια καινοτόμο και ανταγωνιστική βιομηχανική βάση στον τομέα της άμυνας και θα συμβάλλει στη στρατηγική αυτονομία της Ε.Ε.».

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα διευκρίνισε ότι το ΝΑΤΟ είναι ενήμερο για το κάθε βήμα και ότι η ενίσχυση της ασφάλειας στην Ε.Ε. ενισχύει και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η Επιτροπή θα δημοσιεύσει 9 προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για το 2019 και 12 για το 2020, οι οποίες θα καλύψουν τομείς προτεραιότητας σε όλα τα πεδία – εναέριο, χερσαίο, θαλάσσιο, στον κυβερνοχώρο και στο διάστημα:

- «Παροχή δυνατοτήτων διεξαγωγής επιχειρήσεων, προστασίας και κινητικότητας των στρατιωτικών δυνάμεων: 80 εκατ. ευρώ διατίθενται για την ανάπτυξη ικανοτήτων ανίχνευσης απειλών χρήσης χημικών, βιολογικών, ακτινολογικών και πυρηνικών μέσων ή συστημάτων για την αντιμετώπιση δρόνων.

- Πληροφορίες, ασφαλείς επικοινωνίες-κυβερνοχώρος: 182 εκατ. ευρώ θα καλύψουν τις συνιστώσες της επιχειρησιακής επίγνωσης και της άμυνας στον κυβερνοχώρο, της επιχειρησιακής επίγνωσης και των ικανοτήτων έγκαιρης προειδοποίησης στο διάστημα, καθώς και τις ικανότητες θαλάσσιας επιτήρησης.

- Ικανότητα πραγματοποίησης επιχειρήσεων υψηλής έντασης: 71 εκατ. ευρώ θα στηρίξουν την αναβάθμιση ή την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς χερσαίων ικανοτήτων πληγμάτων ακριβείας, ικανοτήτων χερσαίων πολεμικών επιχειρήσεων, ικανοτήτων εναέριων πολεμικών επιχειρήσεων και μελλοντικών ναυτικών συστημάτων.

- Καινοτόμες αμυντικές τεχνολογίες - ΜμΕ: 27 εκατ. ευρώ θα στηρίξουν λύσεις στους επιμέρους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της εικονικής πραγματικότητας και των τεχνολογιών στον κυβερνοχώρο, καθώς και τις ΜμΕ.

- Επιπλέον, δύο έργα προτάθηκαν για απευθείας ανάθεση: 100 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της ανάπτυξης του Eurodrone, ενός καίριας σημασίας έργου για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, και 37 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των διαλειτουργικών και ασφαλών στρατιωτικών επικοινωνιών ESSOR».

Οι επιλέξιμες κοινοπραξίες μπορούν να υποβάλουν προτάσεις για τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του 2019 έως το τέλος Αυγούστου. Τα πρώτα έργα θα επιλεγούν πριν από το τέλος του 2019 και θα ακολουθήσει η επίσημη υπογραφή των συμφωνιών επιχορήγησης.

Πηγή: Φιλελεύθερος

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:45

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.