Χριστοφόρου: Παγώνουμε τη βοήθεια προς τη Τουρκία

Παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την Έκθεση της Τουρκίας, πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος τόνισε:


“Κύριε πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Ευρωκοινοβούλιο κάθε χρόνο προβαίνει στη σύνταξη της Έκθεσης για τη Τουρκία.
Αναρωτηθήκατε εάν η Τουρκία συμμορφώθηκε έστω και με μία λέξη από τις εκθέσεις προηγούμενων ετών.

Η ΕΕ είναι Ένωση Αρχών και Αξιών και δεν πρέπει να ανέχεται την οποιαδήποτε Τουρκία που περιφρονεί τους πάντες και τα πάντα. Πιστεύω ότι η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια της ΕΕ κρίνεται εδώ Κρίνεται μέσα από τη στάση μας, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πως ανεχόμαστε μία χώρα που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, χωρίς να ρωτηθεί κανένας Ευρωπαίος Πολίτης κι είμαι βέβαιος ότι κανένας δεν θα συμφωνούσε, όταν κατέχει τη Κύπρο και συνεχίζει να παραμένει αδιάλλακτη στην επίλυση του Κυπριακού, συνεχίζει τις καθημερινές προκλήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα. Όταν συνεχίζει να μην σέβεται τις Κυπρογενείς της υποχρεώσεις.

Παρά τις έντονες προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος, η μόνιμα αδιάλλακτη απαράδεκτη θέση της Τουρκίας δεν επέτρεψε τη πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο μπορούμε να καταστήσουμε σαφές ότι παγώνουμε τη προενταξιακή Βοήθεια προς τη Τουρκία, μέχρι η Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Δεν μπορεί να συνεχίσει η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο προς την ΕΕ όσο και σε χώρες μέλη, χωρίς να επιβληθούν μέτρα και κυρώσεις, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις. Είναι αδιανόητο και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ, αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας - ΕΕ, όταν η Τουρκία συνεχίζει την αδιάλλακτη και προκλητική στάση της στο Κυπριακό και δεν εφαρμόζει τις Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες.”

Πηγή: philenews

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:56

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Οι ΗΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν κυρώσεις κατά Ιράν σύντομα, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.