Κ. Μαυρίδης: Σιωπάτε για τα εγκλήματα της Τουρκίας

Με δύο παρεμβάσεις του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) στηλίτευσε την σιωπή και απραξία της ΕΕ απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα κατά της Κύπρου και την κάλεσε να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις και εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία.

Η πρώτη συζήτηση αφορούσε την σύσταση ευρωπαϊκού μηχανισμού επιβολής κυρώσεων για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην παρέμβασή του, ο κ. Μαυρίδης τόνισε την ανάγκη σύστασης του μηχανισμού αυτού ώστε να λειτουργεί με τρόπο αποτελεσματικό και αμερόληπτο και με δυνατότητα να επιβάλει κυρώσεις εναντίον των παραβατών, είτε ατόμων είτε κυβερνήσεων-κρατών.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι, «ως τώρα, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν αντιμετωπίζουν με αμεροληψία και αποτελεσματικότητα την διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων» και αναφέρθηκε «στο έγκλημα της καταστροφής και εξάλειψης του χριστιανικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού στο βόρειο τουρκοκρατούμενο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας». Απευθυνόμενος προσωπικά στον Επίτροπο Χαν, επεσήμανε τη δική του ευθύνη επειδή σιωπά μπροστά στο συνεχιζόμενο έγκλημα της Τουρκίας στην Κύπρο.

Στη δεύτερη παρέμβασή του το απόγευμα της ίδιας μέρας, στη συζήτηση ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έκθεση για την Τουρκία, ο κ. Κ. Μαυρίδης τόνισε τα εξής:

«Τι είναι σήμερα η Τουρκία;

Μια ανοιχτή φυλακή με μαζική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατάλυση του κράτους δικαίου.

Έξω από την Τουρκία, συμπεριφέρεται ως επεκτατική δύναμη που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και με ισλαμιστική πολιτική ατζέντα.

Η πολιτική της ΕΕ υπήρξε δυστυχώς δηλητηριασμένη με τα οικονομικά συμφέροντα και τις πολιτικές επιδιώξεις επιμέρους κρατών, εις βάρος των αξιών μας. Το πιο τρανό παράδειγμα, οι υποχρεώσεις της Τουρκίας προς την ΕΕ που αφορούν ένα μικρό κράτος-μέλος, την Κυπριακή Δημοκρατία, ουδέποτε εκπληρώθηκαν.

Παρεμπιπτόντως, τέτοια υποκριτική πολιτική από την ΕΕ τροφοδοτεί τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να καταστρέψουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Για να έχουμε αξιοπιστία, η πολιτική επιβολής κυρώσεων και εμπάργκο πώλησης όπλων έπρεπε να είναι ήδη στην έκθεση. Λυπάμαι που δεν είναι μέσα και πολύ περισσότερο λυπάμαι επειδή θα το μετανιώσετε στο μέλλον».

Πηγή: philenews

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:56

Τελευταιες Ειδησεις

30 Νοεμβρίου
Τουρκία: Νέα πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ
20:57
ΠτΔ: Βασική αιτία των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο είναι η Τουρκία
20:50
Ψηφιακή εκπαίδευση και εμπλοκή νέων στην κοινωνία των πολιτών συζήτησε στις Βρυξέλλες ο ΥΠΠΑΝ
20:33
Τρείς θάνατοι και 613 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τρίτη
20:06
ΓΓ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία θα καταβάλει «υψηλό τίμημα» αν χρησιμοποιήσει βία εναντίον της Ουκρανίας
19:34
Ο Πούτιν δεν έχει αποφασίσει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024
19:33
Στα 22 τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στο Ην. Βασίλειο
19:18
Πρόσβαση στον κατώτατο μισθό για όλους και χωρίς εξαιρέσεις, λέει ο ΓΓ της ΠΕΟ
19:12
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε Άγιο Αμβρόσιο – Πάχνα
18:56
Συνάντηση αύριο Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας
18:46
Αύξηση 13% κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία
18:30
Ανησυχία ΑΣΔΥΚ για μισθολογικές αυξήσεις και υποχρεωτικό εμβολιασμό
17:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand