Η συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή οδηγία για Boeing δεν θα επηρεάσει την Κύπρο

Η συμμόρφωση με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας πτήσεων για τα Boeing, ύστερα από την αεροπορική τραγωδία της Κυριακής με την πτώση αεροσκάφους τύπου Boeing 737 Max της Ethiopian Airlines, δεν αναμένεται να επηρεάσει σε οποιονδήποτε βαθμό την Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος Μονάδας Ασφάλειας Πτήσεων Ανδρέας Πασπαλλίδης.

«Θα επηρεάσει μόνο τις εταιρείες που έχουν τέτοιου είδους αεροσκάφη και στην περίπτωση κόσμου που θα ερχόταν στην Κύπρο οι ίδιες εταιρείες μπορούν να βάλουν άλλο τύπο αεροσκάφους και να τους μεταφέρουν. Δεν αναμένεται οποιαδήποτε αρνητική επίδραση για την Κύπρο», σημείωσε.

Διευκρίνισε ότι τέτοιου είδους αεροσκάφη πολύ λίγα έρχονταν, ήταν μη κυπριακά από κάποιες αεροπορικές εταιρείες κι ότι οι δραστηριότητες τέτοιου τύπου αεροπλάνων στην Κύπρο ήταν πολύ περιορισμένες.

Στην Κύπρο, ανέφερε, δεν έχουμε τέτοιου είδους αεροπλάνα γραμμένα στο κυπριακό νηολόγιο.

«Εμείς τώρα αναμένουμε μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, με τις αρχές Πολιτικής Αεροπορίας της Αμερικής ως επίσης και της κατασκευάστριας εταιρείας, για οτιδήποτε νεότερο», πρόσθεσε.

Η Κύπρος προχώρησε σε συμμόρφωση με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των πτήσεων το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Πασπαλλίδης, είπε ότι ως Κύπρος ακολουθούμε την οδηγία και τις αποφάσεις που βγάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση κι έχουμε κοινούς κανόνες και αυτό αποφασίσαμε.

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως δεν υπάρχει ημερομηνία λήξεως της οδηγίας. «Αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που κάνουν για το δυστύχημα, το τι το προκάλεσε διότι αυτή την στιγμή δεν είναι τίποτα επιβεβαιωμένο τι προκλήθηκε ενδεχομένως και στα δύο δυστυχήματα που έγιναν εντός τεσσάρων μηνών, το ένα που έγινε πριν τέσσερις μήνες στην Ινδονησία και το πρόσφατο στην Αιθιοπία», σημείωσε.

Επομένως, σημείωσε, συνεχίζει και θα συνεχίσει μέχρι νεωτέρας να είναι σε ισχύ η οδηγία, ενώ είμαστε σε καθημερινή επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Αεροπορίας της Ευρώπης.

Οπως ανέφερε, "ψες η ώρα 7 το βράδυ βγήκε ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ασφάλεια της αεροπλοΐας στην Ευρώπη και εισηγήθηκαν να μπει σε ισχύ από τις 9 το βράδυ να απαγορευτούν τέτοιου τύπου αεροσκάφη να πετούν στην Ευρώπη".

Εμείς ως Κύπρος, συμπλήρωσε, βγάλαμε απόφαση, ειδοποιήσαμε όλους τους φορείς και από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας και τα αεροδρόμια μας να μην αποδεχόμαστε τέτοιου είδους αεροπλάνα είτε στα αεροδρόμια μας είτε στον εναέριο χώρο της Κύπρου και αυτό εκτελείται από τις 9 το βράδυ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:57

Τελευταιες Ειδησεις

06 Δεκεμβρίου
Θεόδωρος σε Κέρκεζ : "Αδελφική φιλία, καλή συνέχεια brate μου και εις το επανιδείν"
18:42
Δένδιας: Να υπάρξει επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό στο μόνο αποδεκτό πλαίσιο
18:37
Κορονοϊός-Ελλάδα: 4.943 νέα κρούσματα, 714 διασωληνωμένοι, 116 νέοι θάνατοι
18:15
Θύρα 4: « Ασταμάτητος κατήφορος, στηρίζουμε παίκτες-προπονητή, η αιτία του κακού δεν προέρχεται από εκεί»
17:58
Υπουργείο Υγείας:Αύξηση στα κρούσματα σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από τις 27 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου
17:50
Ιαπωνία: Εκ βάθρων αλλαγή του αμυντικού δόγματος
17:39
Γερμανία: Οι Πράσινοι εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση - Την Τετάρτη η εκλογή του Σολτς ως Καγκελάριου
17:26
Πέρασε με 100άρα από τη Λάρισα ο Ολυμπιακός, αγωνία για Φαλ
17:22
Διοικητής ΚΤΚ: Εκτόξευση 400% σε ετήσια βάση στις αναδιαρθρώσεις δανείων το εξάμηνο του 2021
17:02
Η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών στην Πάφο συμμορφώνεται με το διάταγμα για μάσκες-rapid test
16:40
Οι κορυφαίοι της χρονιάς στο Cyprus Masters Cup 2021
16:36
Ετήσια αύξηση 100,6% αφίξεων στην Κύπρο το πρώτο δεκάμηνο 2021
16:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand