Δήλωση Yπ. Μεταφορών για εκτόξευση Hellas Sat 4

Η πετυχημένη εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4, είναι εξέλιξη η οποία, χωρίς καμιά αμφιβολία, ανοίγει μια νέα σελίδα στη διαστημική ιστορία της Κύπρου και της Ελλάδας, δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδους.

Μιλώντας μετά την εκτόξευση του Hellas Sat 4 από το Διαστημικό Κέντρο ``Κουρού``, στη Γαλλική Γουιάνα, η Υπουργός ανέφερε ότι «εκτός από τα γεωπολιτικά, τεχνολογικά και εμπορικά οφέλη που έχει να προσφέρει ο Hellas Sat 4, νιώθουμε περήφανοι για το γεγονός ότι οι σημαίες των δύο χωρών συνοδεύουν τον δορυφόρο στη διαστημική του τροχιά».

Είπε ότι η εκτόξευση του Hellas Sat 3 τον Ιούνιο του 2017 και η εκτόξευση σήμερα του Hellas Sat 4 επεκτείνουν και διαφοροποιούν την υφιστάμενη δορυφορική κάλυψη της εταιρείας με την παροχή μεγαλύτερης δορυφορικής χωρητικότητας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

«Αυτό είναι καθοριστικό και για την ενίσχυση τη θέσης της Κύπρου ως ελκυστικού κέντρου δορυφορικών επικοινωνιών, βοηθώντας μας με αυτόν τον τρόπο να επιτύχουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο πολιτικής, να μετατρέψουμε την Κύπρο σε ένα περιφερειακό κέντρο υπηρεσιών, στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Η παρουσία της Hellas Sat στην Κύπρο 2001, όταν η Κύπρος και η Ελλάδα αδειοδότησαν από κοινού την εταιρεία, συνέχισε, αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για την ενίσχυση της θέσης μας ως επιτυχημένου περιφερειακού κέντρου δορυφορικών επικοινωνιών. Η συμφωνία αυτή, έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο δορυφορικό χάρτη.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellas-Sat, Χριστόδουλο Πρωτόπαπα, και όλους όσους εργάστηκαν ακούραστα και επιμελώς για να κάνουν την εκτόξευση αυτή πραγματικότητα. Από την πλευρά μας, σημείωσε η Υπουργός, δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε τις δραστηριότητες των δορυφορικών παρόχων στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:43

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Βουλευτικές εκλογές: Η Ενιαία Ρωσία προηγείται με ποσοστό 38,57%, στη δεύτερη θέση το Κομμουνιστικό Κόμμα με 25,17%
21:27
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν
20:48
Οκτώ τετραγωνικά χιλιόμετρα κατέκαψε η πυρκαγιά σε Γιόλου – Μηλιού και Σίμου- Δρύμου
20:28
Λάβα και στάχτες εκλύονται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στη Λα Πάλμα
19:42
94 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Κυριακή, κανένας θάνατος
19:24
Επαφές Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη
18:55
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
18:15
Η Κύπρος «κλείδωσε» το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη των βετεράνων
17:55
Με ήττα αποχαιρέτησε ο ΑΠΟΕΛ το EHF European Cup
17:53
Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αρχίζει τις επαφές και ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
17:38
Ρωσία: Οι κάλπες άρχισαν να κλείνουν στην τελευταία ημέρα των βουλευτικών εκλογών
17:23
Ο νέος Δήμαρχος του Γιοχάνεσμπουργκ σκοτώθηκε σε τροχαίο
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand