Επαφές με τις εγγυήτριες δυνάμεις θα έχει η Τ.Χ. Λουτ

Κύκλο επαφών με τις εγγυήτριες δυνάμεις αρχίζει η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ μετά την ολοκλήρωση των επαφών της στην Κύπρο.

Αναμένεται στη συνέχεια να επιστρέψει στη Λευκωσία αν και δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει τώρα πρωτοβουλία για νέα συνάντηση με τον Μουσταφά Ακκιντζί.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης του Προέδρου με την Τζέιν Χολ Λουτ ανέφερε ότι ο  πρόεδρος Αναστασιάδης θα επικοινωνήσει εντός των ημερών με τον Μουσταφά Ακκιντζί, επιδιώκοντας να γίνει κάποια συνάντηση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο εκπρόσωπος, επαναβεβαίωσε και στην κυρία Λουτ - όπως προηγουμένως στην κυρία Σπέχαρ - την προθυμία του να έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.
Ερωτηθείς εάν στη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακκιντζί θα είναι παρούσα και η Τζειν Χολ Λουτ, είπε ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.

Η συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με την Τζέιν Χολ Λουτ χθες το απόγευμα διήρκεσε μία και πλέον ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, από κύκλους του Προεδρικού, στη συνάντηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε, όπως ο ίδιος τοποθετήθηκε γραπτώς επί του πλαισίου Γκουτέρες, το ίδιο να πράξει και η τουρκική πλευρά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τζέιν Χολ Λουτ στις συναντήσεις της με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, δεν μετέφερε οποιοδήποτε έγγραφο.

Τουρκοκυπριακές θέσεις

Εκ των ων ουκ άνευ για την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι η αποδοχή της πολιτικής ισότητας, τόνισε και πάλι ο Μουσταφά Ακιντζί στην Τζέιν Χολ Λουτ, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.
Αναφέρει, ακόμη, ότι ο Μουσταφά Ακκιντζί  επεσήμανε στην κυρία Λουτ πως η υποχώρηση πρωτίστως από την πολιτική ισότητα, αλλά και από τις συμφωνίες στις οποίες υπήρξε κατάληξη μέχρι σήμερα, δεν θα προσφέρει υπηρεσία προς την κατεύθυνση της έναρξης της διαδικασίας.
Σε οποιαδήποτε ομοσπονδιακή λύση, αναφέρει ο κύριος Μπουρτζιού, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει σχέση πλειοψηφίας – μειοψηφίας, προσθέτοντας ότι είναι βασική  η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και η αποτελεσματική συμμετοχή στις αποφάσεις.

 Πηγή: ΡΙΚ, Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:44

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.