Ευρωκοινοβούλιο: Η ατζέντα της εβδομάδας

Όλες οι συνεδριάσεις επιτροπών και πολιτικών ομάδων στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα.

Brexit/Erasmus. Η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας θα συζητήσει σήμερα, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο εξωτερικό με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus + δεν θα διακόψουν την περίοδο κινητικότητας τους σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) χωρίς την επίτευξη συμφωνίας (Δευτέρα).

Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας θα ψηφίσει για τον προϋπολογισμό και τις νέες προτεραιότητες του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης 2021-2027. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες ανθρωπιστικής βοήθειας εκτός της ΕΕ και θα επιτρέψει σε τουλάχιστον 350.000 νέους Ευρωπαίους να στηρίξουν, μέσω εθελοντισμού, πρακτικής άσκησης και τοποθέτησης στο εργασιακό περιβάλλον, τις κοινότητες που έχουν ανάγκη (Δευτέρα).

Πρόγραμμα «Δικαιοσύνη». Η σύσταση ενός νέου Ταμείου Δικαιοσύνης, Δικαιωμάτων και Αξιών είναι προς ψηφοφορία από τις επιτροπές Πολιτικών Ελευθεριών και Νομικών Υποθέσεων. Χρηματοδοτεί δράσεις με απώτερο σκοπό την προώθηση του κράτους δικαίου και της δικαστικής συνεργασίας, καθώς και στη διευκόλυνση της καθολικής πρόσβασης σε θέματα δικαιοσύνης. Οι τροπολογίες των Ευρωβουλευτών διευρύνουν το πεδίο ώστε να συμπεριληφθεί η προώθηση της ισότητας των φύλων και η υποστήριξη των δικηγόρων που εργάζονται για την κοινωνία των πολιτών και για τους δημοσιογράφους (Δευτέρα).

Προετοιμασία της Ολομέλειας. Οι πολιτικές ομάδες θα προετοιμαστούν για τη σύνοδο ολομέλειας που θα γίνει από τις 11 μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο, όπου οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν επί της νομοθεσίας για τον έλεγχο των ξένων επενδύσεων, για τις επενδύσεις της ΕΕ 2021-2027 σε όλες τις περιφέρειες που θα ενισχύσουν την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή, καθώς και την ασφάλιση αυτοκινήτων. Θα ψηφίσουν επίσης την συμφωνία εμπορικού περιεχομένου με τη Σιγκαπούρη και τη στρατηγική επικοινωνία της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προπαγάνδας εναντίον της από τρίτους. Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης θα συνεχιστεί με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuseppe Conte.

Το ημερολόγιο του Προέδρου. Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Πρόεδρο του σουηδικού κοινοβουλίου, Αντρέα Νορλέν.

Σεμινάριο μέσων ενημέρωσης. Η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ διοργανώνει σεμινάριο για τους δημοσιογράφους με τίτλο «Η ψηφιακή ενιαία αγορά - επιτεύγματα και προκλήσεις». Οι ευρωβουλευτές θα παρουσιάσουν τους κανόνες που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας και τα τρέχοντα αρχεία σε αυτόν τον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς επίσης θα συζητήσουν τις προκλήσεις για το επόμενο Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα για την τεχνητή νοημοσύνη.

Συνέντευξη Τύπου πριν από τη συνάντηση. Η Υπηρεσία Τύπου του ΕΚ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου με τους εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 12.00 (ώρα Κύπρου) την Παρασκευή (αίθουσα της Anna Politkovskaya, κέντρο Τύπου, Βρυξέλλες).

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:45

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.