Ευρωκοινοβούλιο: Η ατζέντα της εβδομάδας

Όλες οι συνεδριάσεις επιτροπών και πολιτικών ομάδων στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα.

Brexit/Erasmus. Η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας θα συζητήσει σήμερα, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο εξωτερικό με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus + δεν θα διακόψουν την περίοδο κινητικότητας τους σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) χωρίς την επίτευξη συμφωνίας (Δευτέρα).

Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας θα ψηφίσει για τον προϋπολογισμό και τις νέες προτεραιότητες του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης 2021-2027. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες ανθρωπιστικής βοήθειας εκτός της ΕΕ και θα επιτρέψει σε τουλάχιστον 350.000 νέους Ευρωπαίους να στηρίξουν, μέσω εθελοντισμού, πρακτικής άσκησης και τοποθέτησης στο εργασιακό περιβάλλον, τις κοινότητες που έχουν ανάγκη (Δευτέρα).

Πρόγραμμα «Δικαιοσύνη». Η σύσταση ενός νέου Ταμείου Δικαιοσύνης, Δικαιωμάτων και Αξιών είναι προς ψηφοφορία από τις επιτροπές Πολιτικών Ελευθεριών και Νομικών Υποθέσεων. Χρηματοδοτεί δράσεις με απώτερο σκοπό την προώθηση του κράτους δικαίου και της δικαστικής συνεργασίας, καθώς και στη διευκόλυνση της καθολικής πρόσβασης σε θέματα δικαιοσύνης. Οι τροπολογίες των Ευρωβουλευτών διευρύνουν το πεδίο ώστε να συμπεριληφθεί η προώθηση της ισότητας των φύλων και η υποστήριξη των δικηγόρων που εργάζονται για την κοινωνία των πολιτών και για τους δημοσιογράφους (Δευτέρα).

Προετοιμασία της Ολομέλειας. Οι πολιτικές ομάδες θα προετοιμαστούν για τη σύνοδο ολομέλειας που θα γίνει από τις 11 μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο, όπου οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν επί της νομοθεσίας για τον έλεγχο των ξένων επενδύσεων, για τις επενδύσεις της ΕΕ 2021-2027 σε όλες τις περιφέρειες που θα ενισχύσουν την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή, καθώς και την ασφάλιση αυτοκινήτων. Θα ψηφίσουν επίσης την συμφωνία εμπορικού περιεχομένου με τη Σιγκαπούρη και τη στρατηγική επικοινωνία της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προπαγάνδας εναντίον της από τρίτους. Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης θα συνεχιστεί με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuseppe Conte.

Το ημερολόγιο του Προέδρου. Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Πρόεδρο του σουηδικού κοινοβουλίου, Αντρέα Νορλέν.

Σεμινάριο μέσων ενημέρωσης. Η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ διοργανώνει σεμινάριο για τους δημοσιογράφους με τίτλο «Η ψηφιακή ενιαία αγορά - επιτεύγματα και προκλήσεις». Οι ευρωβουλευτές θα παρουσιάσουν τους κανόνες που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας και τα τρέχοντα αρχεία σε αυτόν τον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς επίσης θα συζητήσουν τις προκλήσεις για το επόμενο Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα για την τεχνητή νοημοσύνη.

Συνέντευξη Τύπου πριν από τη συνάντηση. Η Υπηρεσία Τύπου του ΕΚ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου με τους εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 12.00 (ώρα Κύπρου) την Παρασκευή (αίθουσα της Anna Politkovskaya, κέντρο Τύπου, Βρυξέλλες).

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:45

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Καμιά συμφωνία με την Τουρκία για τους S-400, λέει Αμερικανός αξιωματούχος
21:45
Υπό δρακόντεια μέτρα η πορεία των υπερεθνικιστών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
21:32
64 νέα περιστατικά COVID-19 την Τρίτη, κανένας θάνατος
21:17
Τελέστηκε η κηδεία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη
21:14
Ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή γυναίκας οδηγού οχήματος χωρίς πινακίδες
21:00
Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε στη Γενεύη για μια φορτισμένη σύνοδο με τον Πούτιν
20:45
Το Συμβούλιο των κρατών μελών ενέκρινε σήμερα τη θέση του επί πρότασης Κομισιόν για ενίσχυση του ρόλου του ΕΜΑ
20:20
Η Κομισιόν συγκέντρωσε 20 δισ.ευρώ μέσω 10ετούς ομολόγου για τη χρηματοδότηση του ταμείου ανάκαμψης της ΕΕ
20:10
10 διδάγματα της πανδημίας παρουσιάζει η Κομισιόν - ζητά το διορισμό Ευρωπαίου επικεφαλής επιδημιολόγου
19:53
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε κοινή δήλωση 7 σελίδων, με αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο
19:37
Το 45% των Ρώσων αντιμετωπίζει αρνητικά την ΕE, ενώ το 66% θεωρεί τις ΗΠΑ «μη φιλική χώρα»
19:15
Πάνω από 30 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά Covid στο Ην. Βασίλειο
18:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand