Τι λέει το Σώμα Προσκόπων για το χθεσινό επεισόδιο εγκλωβισμού στο δάσος

Ανακοίνωση σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο εγκλωβισμού προσκόπων στα βουνά του Τροόδους εξέδωσε το Σώμα Προσκόπων Κύπρου. 

Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό και τη διάσωση 17 Προσκόπων και 4 Βαθμοφόρων, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ), επιθυμεί να πληροφορήσει επίσημα τα εξής:

1. Μετά από προκαταρκτική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από τους Εσωτερικούς Κανονισμούς Δράσεων του ΣΠΚ διαδικασίες. (όλα τα σχετικά απαιτούμενα των Εσωτερικών Κανονισμών Δράσεων είναι αναρτημένα στην Επίσημη Ιστοσελίδα του ΣΠΚ).

2. Όλοι οι Βαθμοφόροι που συμμετείχαν στη δράση είναι κάτοχοι των αντίστοιχα προβλεπόμενων προσόντων και εκπαιδεύσεων.

3. Το γεγονός ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι Βαθμοφόροι ήταν εκτεθειμένοι για περισσότερες από 12 ώρες σε αντίξοες συνθήκες με θερμοκρασίες υπό το μηδέν και κατάφεραν να αντεπεξέλθουν χωρίς να υπάρξει ούτε ένα κρυοπάγημα ή έστω εκδήλωση επεισοδίου πανικού, αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και την ετοιμότητα τους για αντιμετώπιση των συνθηκών αυτών. Όλοι είχαν ενεργήσει ως ομάδα και έφεραν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

4. Οι Βαθμοφόροι είχαν από προηγουμένως περπατήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι, (15 μέρες προηγουμένως), ενώ νέα αναγνώριση με το περπάτημα του μονοπατιού έγινε μόλις την περασμένη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. Το σημείο στο οποίο υπήρξαν κατολισθήσεις και κατά συνέπεια αδυναμία στο να προχωρήσουν είναι στο τελευταίο στάδιο του μονοπατιού, πολύ μετά από το χιονισμένο μονοπάτι. Οι κατολισθήσεις αυτές φαίνεται να προκλήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες.

5. Όλα τα παιδιά ήταν πολύ καλά στην υγεία τους και μετά από προληπτικές εξετάσεις στα Νοσοκομεία Κυπερούντας και Λάρνακας και την παροχή σε αυτά φαγητού και ζεστών ροφημάτων, επέστρεψαν με τις οικογένειες τους στα σπίτια τους.

6. Επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους γονείς για την άψογη συνεργασία τους και την εμπιστοσύνη τους προς τους Βαθμοφόρους των παιδιών, τους οποίους περίμεναν να αφιχθούν τελευταίοι στο Νοσοκομείο Κυπερούντας και να τους χειροκροτήσουν.

7. Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στις Αρχές για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια τους και ιδιαίτερα στην Αστυνομία, την Πολιτική Άμυνα, την Διοίκηση Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς, τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, το Τμήμα Δασών, καθώς και τους διασώστες της ΕΜΑΚ και τους εθελοντές. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον εθελοντή, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση αυτή.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:46

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.