Παραγωγική η συνάντηση ΟΑΥ – ΠΙΣ για τους κανονισμούς

Αρκετός δρόμος καλύφθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), οι οποίοι  συζήτησαν τους κανονισμούς για τους προσωπικούς ιατρούς, ενόψει της αυριανής κατ’ άρθρον συζήτησης στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Άθως Τσινωντίδης.Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσινωντίδης χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και παραγωγική τη συνάντηση και είπε ότι υπήρξαν συγκλήσεις σε αρκετά θέματα που δεν υπήρχαν προηγουμένως.

Όπως είπε, συμφωνήθηκε να γίνουν κάποιες αλλαγές σε θέματα που θα πρέπει να ερμηνευθούν ή να περιληφθούν στους κανονισμούς. Παράλληλα παραμένουν οι διαφορές για κάποια θέματα που περιλαμβάνονται στα παραρτήματα των κανονισμών.

Όπως ο κ. Τσινωντίδης είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους νωρίτερα και πριν από την ολοκλήρωση της συνάντησης, υπάρχει διαφορά απόψεων όσον αφορά τα θέματα που πρέπει να περιλαμβάνονται στα παραρτήματα των κανονισμών. Πρόσθεσε ότι ο ΟΑΥ έχει εξηγήσει και στην Επιτροπή Υγείας ότι εκείνα τα θέματα που περιλαμβάνονται στα παραρτήματα είναι θέματα για τα οποία χρειάζεται ευελιξία, ενώ για να αλλάξει οτιδήποτε στα παραρτήματα των κανονισμών πρέπει να υπάρχει η έγκριση του Υπουργού Υγείας.

«Κι έτσι πιστεύουμε ότι δεν τίθεται θέμα, εντούτοις ο ΠΙΣ για ορισμένα από αυτά τα παραρτήματα έχει αυτή την άποψη ότι είναι προτιμότερο να περιλαμβάνονται στο κείμενο τον κανονισμών», όπως είπε. Κάποια θέματα που περιλαμβάνονται στα παραρτήματα είναι οι ηλικιακές ομάδες, η αποζημίωση του προσωπικού γιατρού ή οι δραστηριότητες που καλείται ένας προσωπικός γιατρός να εκτελέσει κατά τη διάρκεια της παροχής φροντίδας υγείας.

Ο κ. Τσινωντίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα εξεταστούν και οι κανονισμοί για τους ειδικούς γιατρούς, ώστε να επιλυθούν όλα εκείνα τα σημεία με στόχο να κυλήσει πιο γρήγορα η διαδικασία στη Βουλή.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιανουαρίου
Στην Αθήνα μεταφέρεται στο Σάββατο το 3χρονο παιδί που πάσχει από καρδιοπάθεια
20:57
Δύο θανάτους και 2.587 νέα κρούσματα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:11
Βαρώσια: Η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» βάζει στο παιχνίδι το ΕΒΚΑΦ
19:55
Την παράταση της έναρξης αύξησης των χρεώσεων στο Λιμάνι Λεμεσού χαιρετίζει ο Υπουργός Μεταφορών
19:37
Οκταήμερη κράτηση για 27χρονο που φέρεται να εμπλέκεται σε 22 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών
19:32
Ηνωμένο Βασίλειο: Συνέχεια στη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών
19:23
Σύσταση ΥΠΕΞ για αποφυγή ταξιδιών σε περιοχές της Ουκρανίας
19:20
ΗΠΑ: Κατέρρευσε γέφυρα στο Πίτσμπουργκ - Δέκα ελαφρά τραυματίες
19:06
Προκήρυξη αγοράς υπηρεσιών για φοιτητές και πτυχιούχους για τις ανάγκες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης
18:39
Ελλάδα: 107 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο
17:51
Υπό κράτηση μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου δύο άτομα για υποθέσεις διαρρήξεων στην Πάφο
17:44
Ενεργειακή συνεργασία Βρυξελλών - Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν Φον ντερ Λάιεν και Μπάιντεν
17:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand