Ουσίες - παραβατικότητα στα σχολεία

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών στα σχολεία, αλλά και εκδήλωσης επιβλαβών συμπεριφορών από νέους.

Αυτό τόνισαν βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας διαπιστώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για το μέγεθος του προβλήματος. Οι βουλευτές εξέφρασαν επίσης την οργή τους, για την έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στους διάφορους φορείς του δημοσίου.
Ο Κυριάκος Χατζηγιάννης Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, δήλωσε ότι απέτυχε η σημερινή στρατηγική. Χρειάζονται βοήθεια τα παιδιά, οι γονείς και τα σχολεία είπε ενώ τόνισε ότι απαιτείται σωστή ενημέρωση, τι είναι μαριχουάνα, τι είναι σκληρό ναρκωτικό, ποιοι είναι οι άλλοι κίνδυνοι. Ανέφερε ακόμα ότι δεν αποδίδει η μονόπλευρη αστυνόμευση και η δίωξη, η οποία είναι αναγκαία, αλλά δεν αρκεί.
Κατά την συνεδρία αναφέρθηκε ότι το 20% των εφήβων παρουσιάζει προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως άγχος και κατάθλιψη, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού στα σχολεία, ώστε να προλαμβάνονται και να αντιμετωπίζονται δύσκολες υποθέσεις.  
Την σχολική χρονιά 2017-18 εφαρμόστηκαν προγράμματα σε 33 Γυμνάσια και Λύκεια Παγκύπρια, για τον εθισμό και τις εξαρτήσεις, στα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τον τζόγο, αλλά και στο διαδίκτυο.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας εξέφρασε και την ανησυχία μου για την έξαρση των περιστατικών βίας στα σχολεία, όπως το χθεσινό επεισόδιο στην Λάρνακα. Το σχολείο, είπε, έχει αντιμετωπίσει με πολύ ορθό τρόπο το περιστατικό και αναμένουμε τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών. Ωστόσο, κατέληξε, επιβεβαιώνεται η ανάγκη για σύσταση μόνιμης ομάδας διαχείρισης ανάλογων φαινόμενων.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη
Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:10

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιανουαρίου
Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές
17:35
Εφαρμόζεται από την προσεχή Δευτέρα το μέτρο του test to stay στα σχολεία
17:26
Άρση περιορισμών στη Σκωτία λόγω «καθοδικής τάσης» του κορωνοϊού
17:22
Η πρόοδος των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και η δημιουργία Αρχής Πάταξης της Διαφθοράς, συζητήθηκαν στο Προεδρικό
16:55
Europol: Eξάρθρωση του δικτύου VPNLab.net, το οποίο εκμεταλλεύονταν χάκερ
16:48
Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα συζήτησε ο ΥΠΕΞ με ξένους Πρέσβεις
16:38
Στον 2ο γύρο του Australian Open ο Τσιτσιπάς
16:03
Διαψεύδει «κατηγορηματικά» ο Τζόνσον ότι είχε προειδοποιηθεί για το κορωνο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ
15:55
Την ελπίδα ότι το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα καταγράφει όσα έχουν παραληφθεί από την έκθεση του γγ, εξέφρασε ο ΠτΔ
15:50
ΑΚΕΛ για East Med: Ο ΠτΔ να απαντήσει πρώτα στον Υπ. Εξωτερικών, ύστερα απαντά και στο ΑΚΕΛ
15:40
Ερντογάν: Συζητούνται οι όροι για αγωγό από Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας
15:04
Σε πολύ μεγάλο ποσοστό η παραλλαγή Όμικρον στην Κύπρο
14:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand