Με επ’ αόριστον απεργία προειδοποιούν οι οδηγοί της «Ζήνων»

Σε επ’ αόριστον απεργία θα κατέλθουν από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, οι οδηγοί που εργάζονται στην εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας «Ζήνων» εάν δεν καταβληθούν οι μισθοί τους μέχρι την Παρασκευή 1η του μήνα.


 
Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ , ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ αναφέρεται ότι «η εταιρεία λεωφορείων Λάρνακας «ΖΗΝΩΝ» δεν προτίθεται να καταβάλλει έγκαιρα το μισθό των εργαζομένων. Σύμφωνα με το Νόμο κάθε εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στο τέλος κάθε μήνα το μισθό των εργαζομένων».
 
Προστίθεται ότι οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εταιρεία «επιδεικνύουν τεράστια υπομονή και κατανόηση για τα προβλήματα με τον στόλο, τα πολλαπλά μηχανικά προβλήματα και την εργασία που κάνουν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες» και αυτό που αναμένουν από τον εργοδότη τους είναι να τους πληρώνει έγκαιρα το μισθό τους και να συμπεριφέρεται με κατανόηση στα όσα αναφέρουν σχετικά με το στόλο λεωφορείων που διαθέτει.
 
Οι συντεχνίες επαναλαμβάνουν τη διαχρονική τους θέση ότι «οι εργαζόμενοι δε μπορούν να είναι το μέσο» για να επιλύει η εταιρεία τις μεταξύ της διαφορές.
 
Ταυτόχρονα προειδοποιούν πως «εάν δεν καταβληθεί ο μισθός των εργαζομένων μέχρι τη Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, τότε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου οι εργαζόμενοι θα κατέλθουν σε επ΄ αόριστον απεργία για όλες τις διαδρομές μαθητικές και αστικές».
 
Στην ανακοίνωση τους οι τρεις συντεχνίες καλούν «έστω και την υστάτη την Εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας «ΖΗΝΩΝ» να σεβαστεί τους εργαζόμενους και την εργασία που της παράσχουν».

Καλούν επίσης τις «Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας να παράσχουν τις καλές τους υπηρεσίες ώστε να επιλυθεί το μόνιμο πια πρόβλημα της μη έγκαιρης καταβολής των μισθών των εργαζομένων που μένουν κάθε μήνα εκτεθειμένοι και δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Πηγή: (ΚΥΠΕ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:10

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιανουαρίου
Μοιρασιά στο ΓΣΠ (βίντεο)
18:26
Αχυρώνας - Ολυμπιάς 0-1, Ομόνοια Αραδίππου - Ξυλοτύμπου 1-2, Ομόνοια 29Μ - Καρμιώτισσα 1-1
18:22
Πρόωρες λεγόμενες βουλευτικές εκλογές -Έκλεισαν οι κάλπες
18:00
Μπουρκίνα Φάσο: Νέες ταραχές – Διαδηλωτές πυρπόλησαν το κτήριο του κυβερνώντος κόμματος
17:21
Διακοπή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες περιοχές λόγω των σφοδρών ανέμων
17:05
Διαφωνούμε με τις αυξήσεις στο λιμάνι Λεμεσού, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών
16:40
Απάτη με τεστ κορoνοϊού και πάσο εμβολιασμένου στην Ιταλία
16:12
Πρόκληση σε βάρος της κοινωνίας οι αυξήσεις που επέβαλαν οι τράπεζες, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
15:40
Στα €642,4 εκ., αυξημένες κατά €25,6 εκ. οι εισπράξεις από φόρο εισοδήματος για το 2020 σε σχέση με 2019
15:18
Διάταγμα τετραήμερης κράτησης εναντίον 28χρονου για απόσπαση 39.700 ευρώ
15:00
Καμερούν: Μεγάλη πυρκαγιά σε κλαμπ-Πληροφορίες για 16 νεκρούς
14:42
«Πόλεμος» ανακοινώσεων Δύσης-Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα
14:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand