Με επ’ αόριστον απεργία προειδοποιούν οι οδηγοί της «Ζήνων»

Σε επ’ αόριστον απεργία θα κατέλθουν από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, οι οδηγοί που εργάζονται στην εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας «Ζήνων» εάν δεν καταβληθούν οι μισθοί τους μέχρι την Παρασκευή 1η του μήνα.


 
Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ , ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ αναφέρεται ότι «η εταιρεία λεωφορείων Λάρνακας «ΖΗΝΩΝ» δεν προτίθεται να καταβάλλει έγκαιρα το μισθό των εργαζομένων. Σύμφωνα με το Νόμο κάθε εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στο τέλος κάθε μήνα το μισθό των εργαζομένων».
 
Προστίθεται ότι οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εταιρεία «επιδεικνύουν τεράστια υπομονή και κατανόηση για τα προβλήματα με τον στόλο, τα πολλαπλά μηχανικά προβλήματα και την εργασία που κάνουν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες» και αυτό που αναμένουν από τον εργοδότη τους είναι να τους πληρώνει έγκαιρα το μισθό τους και να συμπεριφέρεται με κατανόηση στα όσα αναφέρουν σχετικά με το στόλο λεωφορείων που διαθέτει.
 
Οι συντεχνίες επαναλαμβάνουν τη διαχρονική τους θέση ότι «οι εργαζόμενοι δε μπορούν να είναι το μέσο» για να επιλύει η εταιρεία τις μεταξύ της διαφορές.
 
Ταυτόχρονα προειδοποιούν πως «εάν δεν καταβληθεί ο μισθός των εργαζομένων μέχρι τη Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, τότε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου οι εργαζόμενοι θα κατέλθουν σε επ΄ αόριστον απεργία για όλες τις διαδρομές μαθητικές και αστικές».
 
Στην ανακοίνωση τους οι τρεις συντεχνίες καλούν «έστω και την υστάτη την Εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας «ΖΗΝΩΝ» να σεβαστεί τους εργαζόμενους και την εργασία που της παράσχουν».

Καλούν επίσης τις «Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας να παράσχουν τις καλές τους υπηρεσίες ώστε να επιλυθεί το μόνιμο πια πρόβλημα της μη έγκαιρης καταβολής των μισθών των εργαζομένων που μένουν κάθε μήνα εκτεθειμένοι και δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Πηγή: (ΚΥΠΕ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:10

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Έφυγε από τη ζωή ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος Πολύβιος Νικολάου
12:20
Διορίστηκε επίσημα στη θέση του προέδου του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας ο Σταύρος Μιχαήλ
12:19
ΑΠΟΛΛΩΝ : "Θεωρούμε ότι η ομάδα μας τυγχάνει εχθρικής αντιμετώπισης"
12:12
Κ. Μητσοτάκης: «Ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές»
12:03
Μένει Κύπρο ο Ρομπέρζ, χειρουργήθηκε στο χέρι
11:56
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 4/10/2022
11:50
Ρωσία: Και η 'Ανω Βουλή επικύρωσε την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών
11:43
Έτοιμη η Γερμανία να συζητήσει μέτρα για περιορισμό των τιμών φυσικού αερίου
11:39
Μ. Παπαμιλτιάδη: Καμία αναφορά στον ΚΟΑ για πλαστές κάρτες φιλάθλων. Εντατικοποίηση των ελέγχων στα γήπεδα μετά τα νέα επεισόδια στο ΓΣΠ.
11:08
Αυτοκίνητο που ανήκει σε ομογενή παραδόθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα
11:05
Συνεδρία ΔΣ ΕΚΤ στην Κύπρο: Πρεμιέρα συζήτησης για «ποσοτική σύσφιξη»
10:52
Μυτιλήνη: Αρχαίος τάφος σκυλίτσας υπενθυμίζει την προαιώνια καλή πλευρά της σχέσης ανθρώπου και ζώων
10:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand