Ισχυρή η υπόθεση της ΚΔ για τις βρετανικές βάσεις

Ακόμα πιο ισχυρή και πιο ξεκάθαρη νομικά, είναι η υπόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας για το θέμα των βρετανικών βάσεων, δήλωσε ο δικηγόρος Πόλυς Πολυβίου, ο οποίος ήταν μεταξύ όσων είχαν αγορεύσει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την περίπτωση του Μαυρικίου.


Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο, ο κύριος Πολυβίου χαρακτήρισε εξαιρετική την έκβαση της υπόθεσης στη Χάγη, με τεράστια νομική σημασία για πολλές χώρες στον κόσμο, περιλαμβανομένης της Κύπρου.
Είπε ότι, ειδικά για την περίπτωση της Κύπρου, πέραν των παραλληλισμών με την υπόθεση του Μαυρικίου, υπάρχει και απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Βρετανία, που είναι δεσμευτική για τη χώρα. Όπως ανέφερε ο κύριος Πολυβίου, το βρετανικό Ανώτατο αποφάσισε ότι οι βάσεις στη Δεκέλεια και το Ακρωτήρι είναι αποικίες, κάτι που στην ουσία συνιστά παραδοχή, η οποία αντίκειται στο διεθνές δίκαιο, που απαγορεύει αυτό το καθεστώς στον εικοστό-πρώτο αιώνα.
Ο κύριος Πολυβίου εξέφρασε την άποψη ότι η αξιοποίηση της γνωμοδότησης του Δικαστηρίου της Χάγης συνιστά ζήτημα πολιτικής απόφασης, ανεξαρτήτως των διαδικασιών για επίλυση του Κυπριακού.
Ερωτηθείς για τη γνωμοδότηση, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι η σοβαρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τέτοια θέματα, δεν επιτρέπει προς τον παρόν οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο. Αναμένουν, ανέφερε συγκεκριμένη νομική ανάλυση και μετά θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση.

Σύνταξη:Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.