Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης:Οι κροτίδες δεν είναι παιχνίδια

Πρέπει να γίνει βίωμα ότι οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους δύναται να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους, τόσο για την σωματική μας ακεραιότητα, αλλά πολλές φορές δυστυχώς ακόμα και για την ίδια μας την ζωή, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.


«Σε λίγες μέρες στα σχολεία οι μαθητές/μαθήτριες θα γιορτάσουν με τους εκπαιδευτικούς τη Τσικνοπέμπτη, τηρώντας τα παραδοσιακά μας έθιμα. Κατά την ημέρα αυτή, αλλά και όλη την επόμενη περίοδο μέχρι το Πάσχα, έχει παρατηρηθεί ότι γίνεται έντονη χρήση κροτίδων, φωτοβολίδων/βεγγαλικών/ Τόσο εντός των σχολικών χώρων, όσο και εκτός. Για άλλη μια φορά τονίζουμε την επικινδυνότητα των μέσων αυτών για τη σωματική ασφάλεια τόσο αυτού που θα την χρησιμοποιήσει, όσο και άλλων που πιθανόν να είναι κοντά. Παράλληλα θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους μαθητές και στους γονείς, ότι η χρήση των πιο πάνω εντός των σχολικών χώρων απαγορεύεται. Η αγορά επίσης τέτοιων αντικειμένων από ανήλικους είναι παράνομη. Οι γονείς πρέπει επίσης να αποτρέπουν τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή κροτίδων και βεγγαλικών και πρέπει να τα ενημερώνουν διαρκώς για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση τους», προσθέτει.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι δεν πρέπει «να επιτρέπουμε στα παιδιά να προσεγγίζουν χώρους, όπου άλλα άτομα προβαίνουν σε παράνομη χρήση των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα».

«Ευελπιστούμε ότι την Τσικνοπέμπτη, αλλά και όλη την υπόλοιπη περίοδο μέχρι το Πάσχα, δεν θα χρησιμοποιηθούν κροτίδες, βεγγαλικά, κ.ά., και τα παιδιά θα βρουν άλλους, πιο ασφαλείς και νόμιμους, τρόπους διασκέδασης», καταλήγουν, στην ανακοίνωση τους, οι οργανωμένοι γονείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:11

Τελευταιες Ειδησεις

01 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Σάββατο 1η Οκτωβρίου
22:00
Σαρλ Μισέλ: "Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream συνιστά απειλή για την ΕΕ"
21:48
Ουκρανία: Τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από την πόλη Λιμάν
20:37
Ιράν: Διαδηλώσεις αλληλεγγύης ανά τον κόσμο προς το κίνημα αμφισβήτησης που ξέσπασε μετά τον θάνατο της Αμινί
20:03
Nord Stream: Γερμανία, Δανία και Σουηδία θα συστήσουν κοινή ομάδα για να ερευνήσουν τις διαρροές στους αγωγούς
19:26
ΠτΔ: "Ήταν και παραμένει έντονη και ειλικρινής η επιθυμία για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό"
19:03
Μπλίνκεν: "Η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει ρόλο - κλειδί για τη διασφάλιση της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου"
18:42
Νέο «μπλόκο» Μενέντεζ με τροπολογία για τα τουρκικά F-16
18:34
Σε λειτουργία ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB - Αλλάζουν τα δεδομένα ως προς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν
18:12
Ένατη pole position για Λεκλέρ
17:40
Σε έκθεση στο Κατάρ μια μυθική φανέλα του Μαραντόνα
17:39
Πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου η Άρσεναλ
17:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand