Επαναβεβαιώθηκε το χάσμα θέσεων μεταξύ των δυο πλευρών

Επαναβεβαιώθηκε το χάσμα θέσεων μεταξύ των δυο πλευρών στα ζητήματα ουσίας του Κυπριακού και κυρίως στα θέματα της θετικής ψήφου, της ασφάλειας και των εγγυήσεων, στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με το Μουσταφά Ακκιντζί.

Παρότι η τρίωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, οι δύο ηγέτες επέμειναν στις θέσεις τους στα ακανθώδη θέματα του Κυπριακού, τα οποία περιλαμβάνονται και στους όρους αναφοράς που είναι υπό συζήτηση μεταξύ των μερών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρουσίασε στον κύριο Ακκιντζί τις ιδέες του για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε πως πέραν των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα του κράτους, την οικονομία και τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα μπορούσε να υπάρξει αποκέντρωση και με τις υπόλοιπες αρμοδιότητες ώστε να ασκούνται από τις συνιστώσες πολιτείες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε στον κύριο Ακκιντζί ότι η τουρκοκυπριακή ψήφος μπορεί να ασκείται σε ζητήματα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την κοινότητα. Ωστόσο ο κύριος Ακκιντζί φέρεται να διασύνδεσε τη θετική ψήφο με την πολιτική ισότητα. Αναστασιάδης και Ακκιντζί δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας άτυπης συνάντησής τους.

Πηγή:ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:11

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.