Ελλάδα:«Χιόνη» Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Ευβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου.

Κατά το διήμερο Τετάρτη 13/02 – Πέμπτη 14/02, οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα).

Mικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί από το πρωί της Τετάρτης στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ.

Κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων -Φανερωμένη Σαλαμίνας. Από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Μαρμάρι, ενώ δεν έγινε το πρωινό δρομολόγιο για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκε επίσης το πρωινό δρομολόγιο για Κύθνο, ενώ δεν εκτελέστηκε και το πρωινό δρομολόγιο από Σκιάθο-Σκόπελο-Βόλο. Κλειστή είναι η γραμμή Καβάλα-Πρίνος Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων η ακυρώσεις, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει ενίσχυση των ανέμων εντός της ημέρας.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει αισθητή πτώση απόγευμα τα βόρεια. Παγετός θα επικρατήσει τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά που από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά 9 και απόγευμα το απόγευμα τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το απόγευμα από 04 έως 08 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά-ημιορεινά και απόγευμα το απόγευμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 η 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 07 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Μακεδονίας και τη Θράκης και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: απόγευμα 01 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονίας 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: απόγευμα 05 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοιας, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι πιο πυκνές και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα και στην ανατολική Στερεά 400 μέτρα). Άνεμοι: απόγευμα βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 και απόγευμα το μεσημέρι τοπικά 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: απόγευμα 03 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτης

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 βαθμιαία ανατολικοί και στα δυτικά βόρειοι 7 με 9 και απόγευμα το απόγευμα τοπικά 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: απόγευμα 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες καταιγίδες τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόγευμα το μεσημέρι στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Άνεμοι: στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και μετά το μεσημέρι τοπικά 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: απόγευμα 09 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 14-02-2019

Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος, τις βραδινές ώρες όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χωρά σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα), οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Τα φαινόμενα απόγευμα τα βόρεια θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χωρά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση απόγευμα αργά το βραδύ. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ο όποιος στα κεντρικά και βόρεια τοπικά θα είναι ισχυρός.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:30

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.