Αντιπαράθεση για το ''ΠαραΓεΣΥ''

Η δημιουργία Δικτύου Ιδιωτικής Ιατρικής από την Ένωση Ιδιωτών Γιατρών Κύπρου, συνιστά ένα "παραΓεΣΥ", όπου θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι διατηρούν ιδιωτική ασφάλιση, τόνισε η συντονίστρια του Γραφείου του υπουργού Υγείας, Αναστασία Ανθούση.


Μιλώντας στο "Πρωινό Δρομολόγιο", ανέφερε πως το συγκεκριμένο δίκτυο αποτελεί δημιούργημα αυτών, οι οποίοι δεν θέλουν την λειτουργία του ΓΕΣΥ και επιδιώκουν έστω και την υστάτη να μποϋκοτάρουν την εφαρμογή του. Ανέφερε, ακόμη, ότι είναι άνευ σχολιασμού, η ενέργεια της συγκεκριμένης ομάδας γιατρών, να δημιουργήσουν ιστότοπο υπό τον τίτλο "Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής", ζητώντας από επαγγελματίες του κλάδου να δηλώσουν τη μη συμμετοχή τους στο Γενικό Σχέδιο Υγείας.


Παρά την έντονη αντιπαράθεση για το επίμαχο μνημόνιο συναντίληψης με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, η κυρία Ανθούση ανέφερε ότι ο υπουργός Υγείας και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας παραμένουν ανοικτοί στο διάλογο. Για να προσθέσει, ότι είναι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος που έκλεισε την πόρτα στις συζητήσεις, με την χθεσινή του ανακοίνωση.   

Απορρίπτει τις κατηγορίες για παραΓεΣΥ, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Γιατρών, Χάρης Αρμεύτης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια, που στόχο έχει να συντονίσει τους γιατρούς, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν να ασκούν ιδιωτική ιατρική.

Μιλώντας, επίσης, στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Αρμεύτης, έκαμε λόγο για προσπάθεια των γιατρών που θα παραμείνουν στον ιδιωτικό τομέα, να έχουν καλύτερη συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους υγείας. Ανέφερε, ακόμη, ότι η Ένωση Ιδιωτών Γιατρών, επιθυμεί να στείλει το μήνυμα ότι η ιδιωτική ιατρική συνεχίζει με προοπτικές, αποσκοπώντας να διασφαλίσει περαιτέρω την ποιότητα υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Είναι καλό, πρόσθεσε ο κύριος Αρμεύτης, να υπάρχει και το αντίβαρο του ιδιωτικού τομέα, στο σύστημα υγείας το οποίο θα εφαρμοστεί. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι επιβάλλεται να υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή στο κρατικό μονοπώλιο, όπως αποκάλεσε το ΓεΣΥ.


Αναφερόμενος στην παρασκηνιακή πρωτοβουλία για γεφύρωση της διαφοράς με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, ο Χάρης Αρμεύτης επέμεινε ότι επρόκειτο για πρόταση η οποία διαμορφώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας. Ανέφερε, πως ο ΠΙΣ έλαβε γνώση της συγκεκριμένης πρότασης, μέσω εξωτερικού του συμβούλου και αφού τη μελέτησε την απέρριψε.

Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος, Μαρία Βρυωνίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:30

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό συζητά ο ΓΓ ΟΗΕ με τους Αναστασιάδη και Τατάρ
07:12
Γερμανία: Το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί πιθανόν σε μακρές και επώδυνες διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας
06:29
26 Σεπτεμβρίου
Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Αλέξανδρο Τσουλόφτα η νίκη του στο Ράλι Κύπρος 2021
21:20
Ερντογάν: Καμία συμφωνία για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αν δεν συμπεριληφθούν όλες τις συνιστώσες
21:18
Γερμανία-εκλογές:Δηλώσεις των υποψηφίων μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου
20:46
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι γερμανικές εκλογές: Ψήφο με ψήφο μάχονται CDU και SPD
20:29
Επείγουσα σύσκεψη στην ΕΕ για τη μετανάστευση από το Αφγανιστάν
20:07
Ένας θάνατος και 78 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:45
Ινδία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Γκούλαμπ
19:18
Συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ στη Νέα Υόρκη θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
18:47
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν εξέδωσαν απαγόρευση για το ξύρισμα της γενειάδας
18:27
Ισπανία: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα
18:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand