Αντιπαράθεση για το ''ΠαραΓεΣΥ''

Η δημιουργία Δικτύου Ιδιωτικής Ιατρικής από την Ένωση Ιδιωτών Γιατρών Κύπρου, συνιστά ένα "παραΓεΣΥ", όπου θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι διατηρούν ιδιωτική ασφάλιση, τόνισε η συντονίστρια του Γραφείου του υπουργού Υγείας, Αναστασία Ανθούση.


Μιλώντας στο "Πρωινό Δρομολόγιο", ανέφερε πως το συγκεκριμένο δίκτυο αποτελεί δημιούργημα αυτών, οι οποίοι δεν θέλουν την λειτουργία του ΓΕΣΥ και επιδιώκουν έστω και την υστάτη να μποϋκοτάρουν την εφαρμογή του. Ανέφερε, ακόμη, ότι είναι άνευ σχολιασμού, η ενέργεια της συγκεκριμένης ομάδας γιατρών, να δημιουργήσουν ιστότοπο υπό τον τίτλο "Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής", ζητώντας από επαγγελματίες του κλάδου να δηλώσουν τη μη συμμετοχή τους στο Γενικό Σχέδιο Υγείας.


Παρά την έντονη αντιπαράθεση για το επίμαχο μνημόνιο συναντίληψης με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, η κυρία Ανθούση ανέφερε ότι ο υπουργός Υγείας και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας παραμένουν ανοικτοί στο διάλογο. Για να προσθέσει, ότι είναι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος που έκλεισε την πόρτα στις συζητήσεις, με την χθεσινή του ανακοίνωση.   

Απορρίπτει τις κατηγορίες για παραΓεΣΥ, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Γιατρών, Χάρης Αρμεύτης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια, που στόχο έχει να συντονίσει τους γιατρούς, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν να ασκούν ιδιωτική ιατρική.

Μιλώντας, επίσης, στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Αρμεύτης, έκαμε λόγο για προσπάθεια των γιατρών που θα παραμείνουν στον ιδιωτικό τομέα, να έχουν καλύτερη συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους υγείας. Ανέφερε, ακόμη, ότι η Ένωση Ιδιωτών Γιατρών, επιθυμεί να στείλει το μήνυμα ότι η ιδιωτική ιατρική συνεχίζει με προοπτικές, αποσκοπώντας να διασφαλίσει περαιτέρω την ποιότητα υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Είναι καλό, πρόσθεσε ο κύριος Αρμεύτης, να υπάρχει και το αντίβαρο του ιδιωτικού τομέα, στο σύστημα υγείας το οποίο θα εφαρμοστεί. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι επιβάλλεται να υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή στο κρατικό μονοπώλιο, όπως αποκάλεσε το ΓεΣΥ.


Αναφερόμενος στην παρασκηνιακή πρωτοβουλία για γεφύρωση της διαφοράς με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, ο Χάρης Αρμεύτης επέμεινε ότι επρόκειτο για πρόταση η οποία διαμορφώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας. Ανέφερε, πως ο ΠΙΣ έλαβε γνώση της συγκεκριμένης πρότασης, μέσω εξωτερικού του συμβούλου και αφού τη μελέτησε την απέρριψε.

Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος, Μαρία Βρυωνίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:30

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Χειροπέδες σε καταζητούμενο ένα χρόνο μετά
21:39
Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα αποκαλυπτήρια οδών του Δήμου Λακατάμιας
21:17
Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν πτώματα φερόμενων απαγωγέων στην πόλη Χεράτ
20:31
Ρωσία: Εκατοντάδες Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών
20:01
Ένας θάνατος 99 κρούσματα .Γυναίκα 88 ετών το νέο θύμα της πανδημίας
19:33
Η ΥΔΔΤ κα Στέφη Δράκου επισκέφτηκε τον αστυνομικό σταθμό στην οδό Λήδρας
19:14
Ράλι Κύπρος: Προηγείται ο Γαλαταριώρτης, εγκατέλειψε ο Νάσερ (βίντεο)
18:40
Ο Κάρλες Πουτζντεμόν αποφυλακίσθηκε και αν το επιθυμεί, μπορεί να φύγει από την Ιταλία
18:11
Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για Σύνοδο ΜΕD5 και μεταναστευτικό
18:11
Ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Ελπιδοφόρο . Το θέμα έληξε
18:04
Επιστρέφει η «Παραδοσιακή βραδιά στο ΡΙΚ» (trailer)
18:01
Ελλάδα: 1.853 νέα κρούσματα σήμερα, 333 διασωληνωμένοι και 16 θάνατοι
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand