ΠτΔ: Υπάρχουν πρακτικά του Κραν Μοντανά,

Πρακτικά για τα όσα συζητήθηκαν στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά, για το πλαίσιο Γκουτέρες και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στις 4 Ιουλίου, για το περιεχόμενό του, υπάρχουν τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αφήνοντας έντονες αιχμές για την απουσία του συγκεκριμένου πρακτικού με τις διευκρινίσεις, που επικαλείται η ελληνοκυπριακή πλευρά και απορρίπτει η τουρκική, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε απόψε ότι τηρήθηκαν από κάποιους, υπονοώντας τα Ηνωμένα Εθνη και τόνισε ότι ελπίζει ότι η προσπάθεια της Τζέην Χολ Λουτ να εντοπίσει το συγκεκριμένο πρακτικό θα είναι επιτυχής. με λύπη, υπέδειξε, λέγει ότι δυστυχώς για όλες τις μέρες των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία υπάρχουν πρακτικά και το μόνον που λείπει είναι αυτό της 4ης Ιουλίου. Αυτο, υπέδειξε, προς γνώση όλων.
Αναφερόμενος στο ιστορικό παρουσίασης του πλαισίου Γκουτέρες,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι ο τέως ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα Εσπεν Μπαρθ Αιντα, κατέθεσε στις 30 Ιουνίου, στο Κραν Μοντανά, άτυπο έγγραφο με όσα ανέφερε ως παραμέτρους του ο Αντόνιο Γκουτέρες. Δεν απεικονιζε όμως, τονισε, όσα είπε ο γενικός γραμματέας και τοσο η ελληνοκυπριακή όσο και η τουκροκυπριακή πλευρά διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν αποδίδονταν οι ακριβείς θέσεις. Το αποτέλεσμα ήταν, εξήγησε, να δοθούν διευκρινίσεις του γενικού γραμματέα, μεσω του κυρίου Αιντα, ο οποίος τις υπαγόρευσε σε συνεδρία των δυο πλευρών, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Γκουτέρες. Στις 4 Ιουλίου, υπέδειξε ο Πρόεδρος, δεν υπήρχε έγγραφο, αλλά διευκρινίσεις για το έγγραφο και παραλείψεις του άτυπου εγγράφου Αιντα, της 30ης Ιουνίου.

Πηγή: Στέλλα Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:30

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Tη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση ΔΔΟ εξέφρασαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των πέντε Μονίμων Μελών του ΣΑ
06:56
Μητσοτάκης στη ΓΣ του ΟΗΕ: Δεν είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών
06:48
O πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής δίνει «έναν χρόνο» στο Ισραήλ για να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη
06:29
24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand