Ευθύνες στο Υπ. Υγείας από χαροκαμένους γονείς

Γονείς, κατήγγειλαν, χθες βράδυ, στο ΤΑΕ Λεμεσού, ότι η θυγατέρα τους έφυγε από τη ζωή, ως αποτέλεσμα ιατρικών παραλείψεων.

Η 36χρονη απεβίωσε την πρώτη Φεβρουαρίου, σε ιατρικό κέντρο της Γερμανίας, όπου είχε μεταφερθεί για θεραπεία, καθώς διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο.
Η κοπέλα, είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης ινομυώματος σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο και η βιοψία ήταν αρνητική σε κακοήθεια.  
Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε επιπλοκές και την Πρωτοχρονιά μεταφέρθηκε από τους οικείους στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Διαγνώστηκε με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο και μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία όπου και υπέκυψε.
Η καταγγελία της οικογένειάς της στρέφεται εναντίον όλων των γιατρών οι οποίοι ενεπλάκησαν στην περίθαλψή της στην Κύπρο, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.


Και δεύτερη καταγγελία εναντίον του Υπ. Υγείας

Ευθύνες στο Υπουργείο Υγείας καταλογίζει, επίσης, μητέρα που έχασε το παιδί της, εξαιτίας της καθυστέρησης, όπως αναφέρει, που παρατηρήθηκε στα αποτελέσματα αναλύσεων που του έγιναν για θυροειδή.
Η Πανδώρα Νικολαΐδου, κατήγγειλε στο ΡΙΚ ότι υπήρξε καθυστέρηση δέκα ημερών για να λάβει το παιδί της θυροξίνη, με αποτέλεσμα να υποστεί υποθερμία και ακολούθως σηψαιμικό σοκ και να χάσει τη ζωή του.
Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, στο νοσοκομείο Λεμεσού, δεν υπάρχει χημείο, το οποίο να μπορεί να δώσει αποτελέσματα εντός μερικών ωρών για τις συγκεκριμένες αναλύσεις και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του.  

Έρευνα ζήτησε ο Υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, διέταξε έρευνα για το περιστατικό από την οποία διαφάνηκε ότι μεσολάβησαν μόνο δύο μέρες από τη λήψη του δείγματος στις 22 Ιανουαρίου μέχρι την αποστολή των αποτελεσμάτων πίσω στο Νοσοκομείο Λεμεσού.
Σε ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα επικυρώθηκαν και καταχωρήθηκαν στο μηχανογραφικό σύστημα προς ενημέρωση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού στις 24 Ιανουαρίου.
Με βάση τα δεδομένα αυτά, προστίθεται στην ανακοίνωση, δεν προκύπτει καμία κωλυσιεργία στη διεκπεραίωση των εργαστηριακών εξετάσεων.
 
Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ, Ρόνα Μιχαηλίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:31

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
Η εκπομπή «Προκλήσεις» επιστρέφει τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου σε νέα ώρα μετάδοσης
15:48
Μικρή μείωση διασποράς του κορωνοϊού στην Αγγλία, σύμφωνα με δειγματοληψίες
15:37
Η Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες εντόπισε προβλήματα σε δηλώσεις Βουλευτών, νέα συνεδρία στις 23/9
15:27
Ετήσια αύξηση 14,4% τιμών κατασκευαστικών υλικών τον Αύγουστο
15:25
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 18 Σεπτεμβρίου 2021
15:14
Η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Πρέσβη της Σερβίας
15:03
Πολλά τα πλεονεκτήματα της μεθόδου που ακοθουλείται για έργα, λέει το Υπ. Μεταφορών
14:37
Τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού και θέματα ευάλωτων προσώπων, συζήτησαν ΥΠΕΡΓ και Σιζόπουλος
14:21
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής Compak Sporting
13:32
Αβέρωφ Νεοφύτου:Να φτιάξουμε την Κύπρο της ποιότητας
13:20
Τα αντισταθμιστικά μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Ενέργειας για την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος (Βίντεο)
12:40
Προκλητική Navtex στην περιοχή της Κρήτης - Αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα
11:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand