Άρχισαν οι εργασίες της Τριμερούς Προέδρων Κοινοβουλίων Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου

Με αναφορές στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της συμβολής της κοινοβουλευτικής συνεργασίας στους στόχους της τριμερούς συνεργασίας των τριών χωρών από τους επικεφαλής των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, άρχισαν οι εργασίες της 1ης Τριμερούς Συνάντησης Προέδρων Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Σε εναρκτήρια δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι η πρώτη αυτή τριμερής συνάντηση «μεταφέρει πρώτιστα ένα ουσιώδες πολιτικό μήνυμα: Τη βούλησή μας να εργαστούμε από κοινού προς όφελος των χωρών και των λαών μας και προς όφελος της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ταραχώδη περιοχή μας». Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Βουλής για δημιουργία Κέντρου Συνεργασίας Μέσης Ανατολής και την εισαγωγή της Αραβικής γλώσσας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης είπε ότι η συνεργασία της Αθήνας, του Καΐρου και της Λευκωσίας, «είναι μια από της πιο προωθημένες με κριτήριο, μεταξύ άλλων, το ρυθμό προόδου και το εύρος ποιοτικό και ποσοτικό των δραστηριοτήτων που αναλαμβάνονται μέσα από κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες». «Σε αυτή τη διαδρομή, η συμμετοχή των κοινοβουλίων εμπλουτίζει τον διάλογο και τις δράσεις», είπε. Αναδεικνύει, πρόσθεσε, «το δίαυλο της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας και φέρνει εγγύτερα τους λαούς μας, καθιστώντας τους μετόχους αλλά και κινητήρια δύναμη της περαιτέρω ενίσχυσης του τριμερούς σχήματος στο σύνολό του».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου Ali Abdel Aal ανέφερε ότι η συνάντηση μεταφέρει ένα μήνυμα «σε όλες τις χώρες που προσπαθούν να παρεμποδίσουν τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου από την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου στη Μεσόγειο είτε μιλάμε για φυσικό αέριο είτε για άλλες μορφές φυσικού πλούτου, οποίος είναι τεράστιος». Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι θα δοθεί ένα παράδειγμα προς μίμηση στον χώρο του κοινοβουλευτικού επιτυχημένου διαλόγου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:31

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.