Κατηγορίες για αναισθησία κατά του Τζόνσον

Για «αναισθησία» κατηγορείται από τους πολιτικούς τους αντιπάλους και μερίδα του Τύπου ο Μπόρις Τζόνσον.

Κι αυτό λόγω της αμήχανης αντίδρασής του όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφο να κοιτάξει τη φωτογραφία τετράχρονου αγοριού που χρειάστηκε λόγω έλλειψης κλινών να μείνει ξαπλωμένο στο πάτωμα νοσοκομείου του Λιντς, όπου είχε μεταφερθεί με συμπτώματα πνευμονίας.

Η φωτογραφία του μικρού Τζάκ Γουίλιμεντ-Μπαρ ήταν στο πρωτοσέλιδο της Daily Mirror και κυριάρχησε στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών κατηγόρησε τους Συντηρητικούς για τις ελλείψεις στο εθνικό σύστημα υγείας NHS, που παραδοσιακά αποτελεί προνομιακό πολιτικό πεδίο για τους Εργατικούς, λέγοντας ότι επί εννέα χρόνια ως κυβέρνηση οι Τόρις δεν ενδιαφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν τη δημόσια υγεία.

Ενώ παραχωρούσε συνέντευξη στο ITV ο Μπόρις Τζόνσον κλήθηκε από το δημοσιογράφο να κοιτάξει τη φωτογραφία του μικρού αγοριού στο πάτωμα του νοσοκομείου, κάτι που ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να κάνει.

«Καταλαβαίνω και προφανώς τρέφουμε κάθε δυνατή συμπάθεια για καθέναν που είχε κάποια κακή εμπειρία με το NHS», είπε ο κ. Τζόνσον προσπαθώντας να κλείσει το θέμα.

Ο δημοσιογράφος του ITV επέμεινε και τότε ο κ. Τζόνσον, εκτός τηλεοπτικού πλάνου, πήρε το τηλέφωνο του ρεπόρτερ και το έκρυψε στην τσέπη του παλτού του. Όταν ο δημοσιογράφος αντέδρασε περιγράφοντας τι είχε συμβεί και ρωτώντας ξανά τον πρωθυπουργό τι έχει να πει στη μητέρα του τετράχρονου Τζακ που καταγγέλλει ότι το NHS βρίσκεται σε κρίση, ο πρωθυπουργός έβγαλε το τηλέφωνο από την τσέπη του και για πρώτη φορά κοίταξε τη φωτογραφία χαρακτηρίζοντάς την «τρομερή. Στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του αγοριού.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει συνολικά το NHS και στη συνέχεια έδωσε το τηλέφωνο πίσω στο δημοσιογράφο ζητώντας και από αυτόν συγνώμη.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στο Twitter, ο κ. Κόρμπιν σχολίασε: «απλά δεν τον νοιάζει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:57

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.