Υποβολή ονομάτων στην ΕΕ για έκνομες ενέργειες Τουρκίας

Στη διαδικασία υποβολής στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, συγκεκριμένων ονομάτων - νομικών και φυσικών προσώπων, που συμμετέχουν ή διαδραματίζουν ρόλο στις έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, βρίσκεται η Λευκωσία.

Στόχος να ενεργοποιηθούν εις βάρος τους, οι εγκεκριμένες νομικές πράξεις που προβλέπουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εισόδου στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", σχετική επιστολή για την υποβολή των ονομάτων έστειλε στις 4 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών στον νέο Ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοζέπ Μπορέλ.

Στην επιστολή του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επισημαίνει ακόμη, ότι παρά τις υποδείξεις των Βρυξελλών, οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται. Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι τίθενται σε κίνδυνο όχι μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο σύνολό της.  

Ο υπουργός Εξωτερικών φροντίζει να επισημάνει την αισιοδοξία του, ότι η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, θα εξακολουθήσουν να ενεργούν στη βάση του γράμματος και του πνεύματος των συμπερασμάτων του Συμβουλίου, όσον αφορά την Τουρκία.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να σχολιάσει ούτε και θα προβεί στην όποια δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ερωτηθείς για όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε πως η δημόσια συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος, ειδικότερα στην παρούσα φάση, δεν λειτουργείυποβοηθητικά στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος και Στέλλα Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:58

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Πράσινο φως για αύξηση των επιτοκίων, έδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.
06:47
Ψευδοκράτος: Στα Βαρώσια διεξάγονται βελτιωτικές εργασίες ασφάλειας για τους επισκέπτες
06:20
Ουκρανία: Τα εγκλήματα πολέμου «δεν θα μείνουν ατιμώρητα» (ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης)
05:35
Ουκρανία: 78 γυναίκες ανάμεσα στους αιχμαλώτους που παραδόθηκαν στην Αζοφστάλ
05:33
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει ότι θα εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων
05:27
Ξεπέρασαν τα εκατόν, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη
05:22
Το Κίεβο δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνία με τη Μόσχα που θα περιλαμβάνει την παραχώρηση εδαφών
05:17
21 Μαΐου
Τουρκία: Διαδήλωση της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη της Τζανάν Καφταντζίογλου
21:39
Ισπανία: Ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στη χώρα με το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές να φθάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου
21:17
Ευρώπη-Ευλογιά πιθήκων: Περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Ολλανδία, το πρώτο επιβεβαιωμένο στην Ελβετία, 23 νέα κρούσματα στην Ισπανία και 9 στην Πορτογαλία
20:55
ΥΠΕΞ: Η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου μπορεί να σωθεί μόνο εάν τεθούν σε συζήτηση τα ΜΟΕ
20:27
Yπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον κατεχόμενο Κορμακίτη
20:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand