Υποβολή ονομάτων στην ΕΕ για έκνομες ενέργειες Τουρκίας

Στη διαδικασία υποβολής στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, συγκεκριμένων ονομάτων - νομικών και φυσικών προσώπων, που συμμετέχουν ή διαδραματίζουν ρόλο στις έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, βρίσκεται η Λευκωσία.

Στόχος να ενεργοποιηθούν εις βάρος τους, οι εγκεκριμένες νομικές πράξεις που προβλέπουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εισόδου στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", σχετική επιστολή για την υποβολή των ονομάτων έστειλε στις 4 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών στον νέο Ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοζέπ Μπορέλ.

Στην επιστολή του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επισημαίνει ακόμη, ότι παρά τις υποδείξεις των Βρυξελλών, οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται. Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι τίθενται σε κίνδυνο όχι μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο σύνολό της.  

Ο υπουργός Εξωτερικών φροντίζει να επισημάνει την αισιοδοξία του, ότι η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, θα εξακολουθήσουν να ενεργούν στη βάση του γράμματος και του πνεύματος των συμπερασμάτων του Συμβουλίου, όσον αφορά την Τουρκία.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να σχολιάσει ούτε και θα προβεί στην όποια δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ερωτηθείς για όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε πως η δημόσια συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος, ειδικότερα στην παρούσα φάση, δεν λειτουργείυποβοηθητικά στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος και Στέλλα Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:58

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τις αναφορές του Προέδρου της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan:
22:11
Η Λιθουανία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Μόσχα
21:51
Νέες, φιλορωσικές αρχές Χερσώνας: Το ρούβλι επίσημο νόμισμα της επαρχίας
21:38
Η εταιρεία Starbucks αποχωρεί από την Ρωσία μετά από 15 χρόνια
21:30
Φεστιβάλ Καννών: Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το κόκκινο χαλί
21:15
Ουκρανία: Μια μητέρα, η οποία έχασε τον μονάκριβο γιο της, θρηνεί για τους νεκρούς της Μαριούπολης που δεν έχουν κανέναν να τους κλάψει
21:11
Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης-Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του
21:09
Ερντογάν: Έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία "ζώνης ασφαλείας" στα νότια σύνορα
21:07
Δύο νεκροί και120 τραυματίες από έκρηξη στο Αμπού Ντάμπι
21:04
Για το όραμα της πράσινης μετάβασης μίλησε σε προσυνέδριο του ΔΗΣΥ στην Αγλαντζιά ο Α. Νεοφύτου
21:02
Θα βελτιώσουν τα οδοφράγματα και θα ζητήσουν διάνοιξη κι άλλων, δήλωσε ο Ουστέλ
21:00
Αύξηση 1% στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές Κριστίν Λαγκάρντ
20:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand