Υποβολή ονομάτων στην ΕΕ για έκνομες ενέργειες Τουρκίας

Στη διαδικασία υποβολής στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, συγκεκριμένων ονομάτων - νομικών και φυσικών προσώπων, που συμμετέχουν ή διαδραματίζουν ρόλο στις έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, βρίσκεται η Λευκωσία.

Στόχος να ενεργοποιηθούν εις βάρος τους, οι εγκεκριμένες νομικές πράξεις που προβλέπουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εισόδου στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", σχετική επιστολή για την υποβολή των ονομάτων έστειλε στις 4 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών στον νέο Ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοζέπ Μπορέλ.

Στην επιστολή του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επισημαίνει ακόμη, ότι παρά τις υποδείξεις των Βρυξελλών, οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται. Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι τίθενται σε κίνδυνο όχι μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο σύνολό της.  

Ο υπουργός Εξωτερικών φροντίζει να επισημάνει την αισιοδοξία του, ότι η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, θα εξακολουθήσουν να ενεργούν στη βάση του γράμματος και του πνεύματος των συμπερασμάτων του Συμβουλίου, όσον αφορά την Τουρκία.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να σχολιάσει ούτε και θα προβεί στην όποια δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ερωτηθείς για όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε πως η δημόσια συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος, ειδικότερα στην παρούσα φάση, δεν λειτουργείυποβοηθητικά στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος και Στέλλα Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:58

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.