Μικτές δημοσκοπήσεις στη Βρετανία

Τη μικρότερη διαφορά στη πρόθεση ψήφου μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών, συγκεκριμένα 6%, δίνει νέα δημοσκόπηση στη Βρετανία, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της προσεχούς Πέμπτης.

Πρόκειται για δημοσκόπηση της Savanta ComRes για λογαριασμό της οργάνωσης κατά του Brexit ‘Remain United’, η οποία ωστόσο δε θέτει ερώτημα περί των συγκεκριμένων υποψηφίων ανά περιφέρεια, όπως κάνουν οι περισσότεροι δημοσκόποι.

Σε αυτή τη μέτρηση οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν 42% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 36% των Εργατικών.

Παράλληλη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, πάντως, με την πιο συνήθη μεθοδολογία, ανεβάζει τη διαφορά στις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, με 44% για το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον έναντι 33% για το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στο άλλο άκρο του φάσματος των δημοσκοπήσεων, μέτρηση της Opinium Research  δίνει αμετάβλητα ποσοστά στα δύο κόμματα, με τη διαφορά στο 15% (46% έναντι 31%).

Στις 11 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά σύμφωνα με δημοσκόπηση της Delta Poll UK, με τους Τόρις στο 44%, ενώ η νέα δημοσκόπηση της YouGov για τους Sunday Times δίνει 43% στους Συντηρητικούς έναντι 33% στους Εργατικούς.

Με βάση την ανά περιφέρεια ανάλυση αυτής της δημοσκόπησης, ο Μπόρις Τζόνσον εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία με 344 έδρες επί συνόλου 650 εδρών. Οι Εργατικοί υπολογίζεται ότι θα κερδίσουν 221 έδρες, χάνοντας δηλαδή 41 σε σύγκριση με τις εκλογές του 2017.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:58

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.