ΠτΔ: Το 2020 να είναι η χρονιά που θα ευοδοθούν οι αγώνες

Την ευχή το 2020 να είναι η χρονιά που θα ευοδοθούν οι αγώνες για δικαίωση του τόπου με την επίλυση του Κυπριακού, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νϊκος Αναστασιάδης.


Στο Πρωτοχρονιάτικό μήνυμά του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, τονίζει ότι παρά τις προκλήσεις, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει με επιμονή τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν, στη βάση της δήλωσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ της είκοστής-έκτης Νοεμβρίου.
Αρκεί, βεβαίως, προσθέτει, να υπάρχει η ίδια πολιτική βούληση  από πλευράς Τουρκοκυπρίων, αλλά ιδιαίτερα της Τουρκίας, χωρίς προτάξεις για θέματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου.
Τονίζει ότι είναι εξίσου σημαντικό να τερματιστούν οι όποιες έκνομες ενέργειες στο έδαφος ή τη θαλάσσια περιοχή, όπου με βάση το διεθνές δίκαιο η Κυπριακή Δημοκρατία ενασκεί κυριαρχικά δικαιώματα.
Εκφράζει, ταυτόχρονα, ανησυχία για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, η οποία παραγνωρίζοντας το διεθνές δίκαιο, με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και γειτονικών χώρων, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, απειλεί την ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Αναφερόμενος στην εσωτερική διακυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση, στηριζόμενη στη βιώσιμη ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί, συνέχισε την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, προχωρώντας σε σειρά μεταρρυθμίσεων.
Στόχος για το 2020, τονίζει, είναι να προχωρήσουν πρόσθετες, ευρείας κλίμακας μεταρρυθμιστικές δράσεις, για να επιτευχθεί ολική ανασυγκρότηση του κράτους.
Ιδιαίτερα αναφέρεται στην ολοκλήρωση του ΓεΣΥ, μέσω της εφαρμογής της δεύτερης φάσης και της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.
Κάμνει, επίσης, αναφορά στον εκσυγχρονισμό του συστήματος δικαιοσύνης, στην ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην συνολική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Στόχος του, διαβεβαιώνει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι η συνεργασία με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να επιτευχθεί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων, αμέσως, για να μπορέσει το κράτος να  ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και να ευθυγραμμιστεί με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.
Ολόκληρο το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη θα μεταδοθεί οπτικογραφημένο μετά το τέλος του ραδιοφωνικού δελτίου ειδήσεων και στις εννέα μετά το
τέλος του κεντρικού τηλεοπτικού δελτίου.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:34

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Διάλογο για επίλυση διαφωνιών στην Αν. Μεσόγειο ζητά ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ από την Τουρκία
07:22
Θρήνος και οργή στην Ινδονησία: Έρευνες για τους 125 νεκρούς και τα αιματηρά επεισόδια (Βίντεο)
07:06
«Κατηγορώ» Μητσοτάκη κατά Ερντογάν – Εκνευρισμός στην Άγκυρα για τον «πάγο» από ΗΠΑ
06:40
Προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία: Ο νικητής θα κριθεί στον 2ο γύρο
06:27
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 3 Οκτωβρίου
06:20
Β. Ζελένσκι: Στα χέρια των Ουκρανών οικισμοί στη Χερσώνα
06:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 3/10/2022
06:06
Η ασφάλεια, η ενέργεια και η μετανάστευση επί τάπητος στην συνεδρίαση την Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα
06:00
02 Οκτωβρίου
Ειδικά πλοία για την προστασία της υποθαλάσσιας υποδομής θα αποκτήσει η Βρετανία
21:28
Σπουδαία νίκη του "Τσέκο" στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης
21:13
Ο "King Kalle" Rovanpera έγινε σήμερα ο νεαρότερος πρωταθλητής στο WRC
21:09
Στήριξη των Ηνωμένων Εθνών για την αφιξη μεταναστών από τα κατεχόμενα ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών
21:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand