ΚΕ:Ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο, επιβεβαιώνεται ο σταθεροποιητικός ρόλος της ΚΔ στην Ανατολική Μεσόγειο

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο στην Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος. Τονίζει ότι η παρουσία του, πιστοποιεί τους ισχυρούς δεσμούς Λευκωσίας - Ουάσινγκτον και επιβεβαιώνει το ρόλο της Κύπρου ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κούσιος ανέφερε ότι από την επίσκεψη του επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας στην Λευκωσία, αναμένεται να προκύψουν και άλλα θετικά αποτελέσματα, τα οποία και θα ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία προσβλέπει σε περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά ζητήματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, αλλά και των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι πολιτική της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση των σχέσεών της με όλες τις χώρες, όπως έχει πράξει με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και άλλα κράτη της περιοχής.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η ψήφιση της νομοθεσίας από την Αμερικανική Βουλή - και συγκεκριμένα η αναφορά για τερματισμό της παραχώρησης διευκολύνσεων προς τη Μόσχα, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσία. Σημείωσε, ότι στην περίπτωση που η Ρωσία ζητήσει ναυτικές οι άλλες διευκολύνσεις από την Κύπρο, η κυβέρνηση θα εξετάσει το αίτημα και θα αποφασίσει. Ο κύριος Κούσιος, επανέλαβε την ικανοποίηση της Κυβέρνηση για την άρση του εμπάργκο όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και την θετική τοποθέτηση της Ουάσινγκτον όσον αφορά τον αγωγό EastMed.

Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος

Πηγή: ΤΡΙΤΟ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:34

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα State Partnership των ΗΠΑ - Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε το γεγονός ο Υπουργός Άμυνας
05:55
01 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Σάββατο 1η Οκτωβρίου
22:00
Σαρλ Μισέλ: "Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream συνιστά απειλή για την ΕΕ"
21:48
Ουκρανία: Τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από την πόλη Λιμάν
20:37
Ιράν: Διαδηλώσεις αλληλεγγύης ανά τον κόσμο προς το κίνημα αμφισβήτησης που ξέσπασε μετά τον θάνατο της Αμινί
20:03
Nord Stream: Γερμανία, Δανία και Σουηδία θα συστήσουν κοινή ομάδα για να ερευνήσουν τις διαρροές στους αγωγούς
19:26
ΠτΔ: "Ήταν και παραμένει έντονη και ειλικρινής η επιθυμία για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό"
19:03
Μπλίνκεν: "Η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει ρόλο - κλειδί για τη διασφάλιση της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου"
18:42
Νέο «μπλόκο» Μενέντεζ με τροπολογία για τα τουρκικά F-16
18:34
Σε λειτουργία ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB - Αλλάζουν τα δεδομένα ως προς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν
18:12
Ένατη pole position για Λεκλέρ
17:40
Σε έκθεση στο Κατάρ μια μυθική φανέλα του Μαραντόνα
17:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand