East Med - απάντηση στις τουρκικές ενέργειες

Στόχος του East Med είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο αντιμετώπισης της αποσταθεροποίησης που επιχειρεί η Τουρκία στην περιοχή, τονίζει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Σεντώνας ανέφερε ότι ο στόχος της υπογραφής για κατασκευή του αγωγού, η οποία σ' αυτή τη φάση αποτελεί πρωτίστως πολιτική ενέργεια, επετεύχθη μετά τις αλλεπάλληλες επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, καθώς και σειρά επαφών σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών.
Αποκάλυψε δέ ότι στην τελετή υπογραφής για τη δημιουργία του East Med στις 2 Ιανουαρίου, θα βρίσκεται και εκπρόσωπος της Ιταλικής κυβέρνησης, η οποία προς το παρόν δεν υπογράφει για τεχνικούς λόγους, χωρίς να υπάρχουν διαφωνίες σε θέματα ουσίας.
Όπως είπε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, το πρόβλημα με την Ιταλία αφορά κάποιες διαμαρτυρίες από κατοίκους περιοχών από τις οποίες θα διέλθει ο αγωγός.
Τόνισε ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν επαφές Ρώμης-Αθήνας προς αυτό το σκοπό, καθώς η Ιταλία κατά τα άλλα είναι θετική για την υλοποίηση του έργου.
Επί της ουσίας, ο κύριος Σεντώνας είπε ότι υπάρχει ήδη η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις σχετικές τεχνικές μελέτες που αφορούν το τεράστιο αυτό έργο.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:44

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.