Η επομένη του ανασχηματισμού - δηλώσεις

Ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι μιά κίνηση η οποία αποσκοπεί, σε αυτή τη δεύτερη πενταετία της διακυβέρνησής του, να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι πολιτικές για τις οποίες έχει εκλεγεί, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Προδρόμου, πρόσθεσε, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκρινε, ότι χρειάζεται να τονωθεί η συλλογική προσπάθεια, που ήδη γίνεται, με κάποια νέα πρόσωπα.
Σε ό,τι αφορά το διορισμό του στη θέση του υπουργού Παιδείας, ανέφερε ότι η εκπαίδευση είναι το μέλλον του τόπου και αφορά όλους.
Ο κύριος Προδρόμου, επισήμανε, πως χάριν της εκπαίδευσης, τη δεκαετία του 1960, μπόρεσε να περάσει στον εκσυγχρονισμό και σε μιά σύγχρονη οικονομία.
Σε ερώτηση αν ήθελε να μετακινηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, απάντησε καταφατικά, από τη στιγμή, τόνισε, που αυτό έκρινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Πρόδρομος Προδρόμου, ξεκαθάρισε παράλληλα πως όταν ο Πρόεδρος με την επανεκλογή του, τον επέλεξε να συμμετέχει στην Κυβέρνηση, ήξερε πως θα είναι πάντοτε στη διάθεσή του και δεν θα επιστρέψει στα βουλευτικά έδρανα.

Γιάννης Καρούσος

Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε τον διορισμό του στο πηδάλιο του Υπουργείου Μεταφορών ο νυν Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.
Πρόκειται είπε για ένα νευραλγικό υπουργείο το οποίο χαρακτηρίζεται από τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα.
Ο κύριος Καρούσος, πρόσθεσε πως, όπως έχει αναφέρει και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θα εργαστεί με τον ίδιο ζήλο με τον οποίο υπηρέτησε το Δήμο της Αγίας Νάπας.
Επισήμανε πως θέτει ψηλά στις προτεραιότητές του, την υλοποίηση των έργων που εξαγγέλλονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

Στέφανος Στεφάνου - ΑΚΕΛ

Οι νέοι Υπουργοί της κυβέρνησης θα κριθούν από το έργο τους, δήλωσε στο Τρίτο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. Διευκρίνισε πως ναι μεν τα πρόσωπα αυτά έχουν τη δική τους σημασία, όμως το καθοριστικό σε μια κυβέρνηση είναι οι πολιτικές τις οποίες ακολουθεί. Ο κύριος Στεφάνου επανέλαβε τη διαφωνία του ΑΚΕΛ με την κοινωνικοοικονομική πολιτική του προέδρου Αναστασιάδη και τόνισε πως στα επτά χρόνια διακυβέρνησής του αντί να σημειωθεί βελτίωση, τα πράγματα χειροτέρεψαν. Τάχθηκε επίσης υπέρ των μεταρρυθμίσεων στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς τις αναγκαίες για τον τόπο.

Δημήτρης Δημητρίου – ΔΗΣΥ

Απαντώντας στον Στέφανο Στεφάνου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, διερωτήθηκε αν συνειδητοποιούν τί λέουν στο ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι, όπως θα κριθούν από τις πράξεις τους οι νέοι Υπουργοί, έτσι θα κριθεί και το ΑΚΕΛ.
Το κόμμα της Αριστεράς, είπε, κρίνεται από αυτά που λέει και τον ανελέητο του αρνητισμό, βάσει του οποίου συνειδητά πολιτεύεται. Δεν μπορείς να βάφεις συνεχώς το άσπρο μαύρο, πρόσθεσε. Ο κύριος Δημητρίου ανέφερε πως αναμένονται και άλλες πολλές μεταρρυθμίσεις και ευχήθηκε οι νέοι Υπουργοί να είναι παραγωγικοί και ωφέλιμοι.

Γιώργος Περδίκης

Σεβαστές χαρακτήρισε τις αποφάσεις του προέδρου Αναστασιάδη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ο πρόεδρος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης. Σημείωσε πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κάθε δικαίωμα να διορίζει τους Υπουργούς και τους συνεργάτες του, τους οποίους επιλέγει κομματικά και όχι γραφειοκρατικά, όπως είπε. Δεν έχει σημασία, πρόσθεσε, εάν αλλάζουν τα πρόσωπα της κυβέρνησης, αλλά η πολιτική της, η οποία, υποστήριξε, στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών, στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού, Μελίνα Βασιλειάδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:07

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.