Ενώπιον της Γερουσίας παραπέμφθηκε ο Ντ. Τράμπ

Σε δίκη ενώπιον της Γερουσίας παρέπεμψε τον πρόεδρο Τραμπ η αμερικανική Βουλή.  

Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της παρακώλυσης της λειτουργίας του Κογκρέσου.  
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο τρίτος Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη μετά τους Άντριου Τζόνσον και Μπιλ Κλίντον.
Ύστερα από μια πολύωρη, θυελλώδη συζήτηση στην Αμερικανική Βουλή, τα μέλη του Σώματος κλήθηκαν να ψηφίσουν επί των δύο άρθρων παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ.
Στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας - με στόχο να πληγεί ο βασικός του πολιτικός αντίπαλος Τζο Μπάιντεν, 230 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου, 197 εναντίον και ένα μέλος του Σώματος δήλωσε παρόν.
Όσον αφορά τη δεύτερη κατηγορία - αυτήν της παρακώλυσης της λειτουργίας του Κογκρέσου, 229 βουλευτές υπερψήφισαν την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, 198 καταψήφισαν και ένας βουλευτής δήλωσε παρόν.  
Και στις δύο ψηφοφορίες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι βουλευτές συσπειρώθηκαν πίσω από την κομματική γραμμή, με ελάχιστες εξαιρέσεις.  
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει συγκρουστεί σφόδρα με τον Αμερικανό πρόεδρο.  
Η κυρία Πελόσι έκαμε λόγο για θλιβερή ημέρα για Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω των απερίσκεπτων ενεργειών του προέδρου Τραμπ, οι οποίες όπως είπε, ανάγκασαν την Αμερικανική βουλή να προωθήσει την παραπομπή του σε δίκη.
Η Νάνσι Πελόσι, δήλωσε υπερήφανη και εμπνευσμένη από τον πατριωτισμό των Δημοκρατικών Βουλευτών, υπογραμμίζονται ότι ουδέποτε ζήτησε έστω και από έναν να στηρίξει την παραπομπή Τραμπ σε δίκη ενώπιον της Γερουσίας.

Η αντίδραση του Ντ. Τραμπ

Στιγμές μετά την ψηφοφορία, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον των Δημοκρατικών, κάνοντας λόγο για νέα προσπάθεια ακύρωσης του αποτελέσματος των εκλογών του 2016. "Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να ακυρώσουν την ψήφο δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας ενώπιον υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν.
Ανέφερε, ακόμη, ότι την ώρα που η κυβέρνησή του δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, η ριζοσπαστική αριστερά στο Κογκρέσο κατατρέχεται από φθόνο, μίσος και οργή εναντίον του.
Υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών του, ο Αμερικανός πρόεδρο επέμεινε πως δεν έχει πράξει τίποτα το αξιόποινο.
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος Τραμπ είναι πεπεισμένος ότι η Γερουσία θα αποκαταστήσει την τάξη και το δίκαιο.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:47

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.