Ενοχή Ρουπακιά, αθώωση υπόλοιπων για φόνο Φύσσα

Την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα από πρόθεση, πρότεινε η Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
 
Παράλληλα, η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των άλλων 17 συγκατηγορουμένων του Ρουπακιά, οι οποίοι κατηγορούνται είτε για άμεση είτε για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα. Στην πρότασή της η Εισαγγελέας υποστήριξε ότι αν και ήταν παρόντες στο περιστατικό, δεν προκύπτει ότι ενθάρρυναν τον Ρουπακιά για τη δολοφονία, ούτε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός. «Ήταν ελάχιστος ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που ο δράστης βγήκε από το αυτοκίνητο και επιτέθηκε στον Φύσσα. Δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την ανθρωποκτόνο πρόθεση του δράστη. Εάν υπήρχε σχέδιο για τη δολοφονία, θα έπαιρνε και ο Ρουπακιάς SMS», υποστήριξε η Εισαγγελέας.
 
Αναφορικά με τον Ρουπακιά, η Εισαγγελέας σημείωσε ότι χτύπησε το θύμα με μανία σε καίρια σημεία, αποδεχόμενος το ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα της πράξης του. «Οι ισχυρισμοί του ότι προκλήθηκε από τον Φύσσα και ότι φοβήθηκε γιατί τράβηξε μαχαίρι δεν ευσταθούν» είπε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Γ. Ρουπακιάς ήταν «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η οποία του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτέλεσμα των ενεργειών του, και χρησιμοποιώντας το αναδιπλούμενο μαχαίρι, έπληξε τον Παύλο Φύσσα δύο φορές στο ύψος της καρδιάς».
 
Η πρόταση της Εισαγγελέως προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, η οποία αποχώρησε από την αίθουσα. Εντός της ημέρας αναμένεται η ολοκλήρωση της πρότασης της εισαγγελικής έδρας και για την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΓΒΑ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:47

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.